Herkku, jota saa syödä ainoastaan jouluisin.
On olemassa herkkuja, joita saa syödä vaan niille tarkoitettuina ajankohtina. Kuten: Sima, mämmi, joulutortut, piparit ja sinihomejuusto sekä yksi mun suurimmista lemppareista – luumurahka. Tämä on todella helppo tehdä, eikä todellakaan vaadi pitkää notkumista keittiössä, sillä ainoat kaksi asiaa mitä tähän tarvitset, ovat luumumarmeladi ja maustamaton rahka.
Määrät saa päättää itse kukin, mutta itse laitan alta puolikkaan purkin marmeladia ja kaksi purkkia ( 250g ) rahkaa. Pidän rahkan mausta ja tässä herkussa se saa myös maistua. Edesmennyt kummisetäni ( joka oli ammatiltaan kokki ) teki todella hyvää luumurahkaa, siinä vaan maistui se jokin. Hän myös teki jonkinlaisia tuulihattujen ja joulutorttujen risteytyksiä, joihin tuli täytteeksi sitä herkullista rahkaa. Harmi, etten muista yhtään mitä leivonnaiset olivat ja miten ne oikein tehtiin. Niitä kun vielä saisi. Hän teki myös maailman parhaimpia lihapullia, joiden reseptiä piti visusti salassa. Nyt äitini jo tietää lihapullien mysteerisen ainesosan, muttei lihapullista ole vielä kertaakaan tullut vastaavanlaisia.
Ja palatakseni tuohon omaan luumurahkaani, niin älkää kokeilko tehdä tätä rasvattomasta rahkasta, sillä lopputulos ei ole kovinkaan hyvä. Tai tietenkin jos olette rasvattomien tuotteiden puolestapuhujia, niin sitten kokeilkaa vapaasti. Itse vaan suosin ruoanlaitossa mielummin ei rasvattomia/ kevyt tuotteita, sillä olen sitä mieltä, että ehtaa tavaraa sen olla pitää. Kunnon voi ja maito se miehen tiellä pitää – ja miksei naisenkin.
Mikä on sinun jouluherkkusi?