Jämäruoka vinkki!

Pyrin olemaan ruoanlaiton suhteen todella säästeliäs sekä kekseliäs. Teen yleensä todella suuria annoksia ruokaa, joita syödään miehen kanssa monta päivää. En voi sietää sitä, että ruokaa menee hukkaan ja pois heittämisen sijasta yritänkin keksiä ruoalle uusia käyttömahdollisuuksia. Kuulostaa varmaan joidenkin mielestä aika ällöltä ja jottei nyt kaikki alkaisi voimaan pahoin, voin kertoa, etten nyt aivan kaikkea ruokaa sentään ns. uusiokäytä. Vaikka ruoan suhteen olenkin todella tarkka, en sentään ihan saita ole. 🙂

Mutta, yhden todella hyvän vinkin haluan teille jakaa – ja älkää pelästykö, tämä ei ole mikään ällöjuttu. Nimittäin kasvissosekeiton jämästä saa tehtyä todella maukkaita sämpylöitä!

p9017644.jpg

Mitä tarvitset?

– puoli litraa minkä tahansa kasvissosekeiton jämän

– 1 pussi kuivahiivaa

– jauhoja sen mukaan kun on tarvis ja taikina näyttää hyvältä

– kaksi kourallista kurpitsansiemeniä

– loraus rypsi- tai oliiviöljyä

Mun omassa sosekeitossa oli porkkanaa, kukkakaalia sekä sipulia. Mausteena timjamia, mustapippuria ja suolaa. Ja niin kuin ohjeessakin sanoin, niin tähän tosiaan käy minkä tahansa sosekeiton jämät – kokeilkaa ja soveltakaa! Ja laittakaa vaikka vinkkiä mulle erilaisista versioista, kokeilen mielelläni.

Miten se tehdään?

– lämmitä kasvissosekeitto yli 40 asteiseksi ( kuivahiivan takia )

– lisää kurpitsansiemenet ja osa tarvitsemistasi jauhoista.

– lorauta joukkoon öljy ja loput jauhoista.

– vaivaa taikina sellaiseksi, että se irtoaa hyvin kulhon reunoista, mutta älä vaivaa liikaa.

– anna takinan kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

– lämmitä uuni 225 asteiseksi ja pyöräytä taikinasta sämpylöitä.

– anna sämpylöiden kohota liinan alla vielä 5- 10 minuuttia.

– lopuksi paista sämpylöitä uunissa 10 minuuttia.

– laita rutkasti ehtaa voita päälle ja naati.

Niin helppoa ettenkö sanoisi!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.