Jämäruoka vinkki: Hyödynnä kasvissosekeitto lihapullataikinassa

p1017159.jpg

p1017161.jpg

Nämä lihapullat syntyivät melkein puolivahingossa, kun en raaskinut heittää parin päivän takaista tomaattista bataattisosekeiton jämää roskiin. Kaapissa oli muutenkin kaikenlaista pientä kuten pala purjoa, puolikas vihreä paprika ja vähän punaisia linssejä ja nämä kaikki aineet yhdistämällä sain aikaiseksi todella maukkaita lihapullia.

Toistan itseäni, mutta ns. jäteruoasta ( eli jämäruoasta ) on niin uskomattoman moneksi, ettei ole tosikaan!

maukkaat lihapullat sosekeiton jämästä ( noin kaksi uunipeltiä ) – 700g naudan jauhelihaa- 2 dl kasvissosekeittoa ( itse käytin tomaattista bataattisosekeittoa )- 3 rkl korppujauhoja- 1 kananmuna- pala purjoa ( n. 8cm )- puolikas vihreä paprika- 0,5 dl punaisia linssejä- suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, timjamia

 

Turvota korppujauhot kasvisosekeitossa n. 10 minuutin ajan ja laita samaa aikaa punaiset linssit veteen likoamaan. Pilko purjo sekä paprika pieneksi kuutioksi ja kuullota kevyesti pannulla. Lisää korppujauhojen sekaan kananmuna, purjo-paprikaseos, jauheliha, liotetut ( ja huuhdotut ) linssit sekä mausteet. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja anna taikinan maustua pienen hetken.

Pyörittele massasta haluamasi kokoisia pullia ( tai vaikka pihvejä! ) ja paista 200 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.

p1017182.jpg

Ja sit vaan syömään!

koti ruoka-ja-juoma