Kasvislasagne.
Näin joulun jälkeen voisi luulla, että tekisi mieli jotain kevyttä – kuten vaikka salaattia, mutta njääh ( tällä hetkellä mielessä pyörii lähikaupan sipsihylly ) Meillä on jääkaapissa vielä lanttu,- ja porkkanalaatikkoa ja söin porkkanaa niistä viimeksi eilen. No, ei se kovinkaan hyvältä maistunut, kun viereltä puuttui herkulliset kalat ja salaatit.
Mun on lähinnä joulun jälkeen tehnyt mieli kaikenlaista normaalia kotiruokaa ja teinkin taas uudelleen kasvislasagnea! Ei sieltä kevyemmästä päästä kylläkään, mutta se on silti jotain niin hyvää. Tässä siis mun reseptini teillekin, jos vaikka haluatte kokeilla.
Viimeksi laitoin paprikan tilalle porkkanaa, mutta nyt päätin tehdä porkkanoista vaihteeksi raastetta lasagnen kaveriksi. Itse en lisännyt yhtään lisää suolaa, mitä ohjeessa mainitsin, sillä pidän kasvisten mausta ja haluan, että ne tässä ruoassa myös maistuvat. Tämä maistuu todella hyvin pojallekin ja otin kasvismuhennosta talteen pienen satsin muita ruokia varten. Muhennosta voi tarjota vaikka ihan keitetyn perunan kanssa tai paistetun kuhan kaverina ja miksei pastan tai riisinkin kaverina.
Oikaisin hieman valkokastikkeen kanssa, sillä en ikinä jaksa tehdä sitä normaalinkaan lasagneen – enkä edes saa siitä kovin hyvää. Pieni ripaus ( tai tässä tapauksessa 4 desiä ei ole kovinkaan pieni määrä ) kermaa riittää mun mielestä hyvin korvaamaan valkokastikkeen ja siinä säästää hieman aikaakin.
Mutta niin, kokeilkaa ja kertokaa mitä mieltä olitte. Kaipaako resepti kenties jotain ja mitä te lisäisitte tai jättäisitte kokonaan pois?
Pssst. Älkää välittäkö ohjeessa olevista pienistä kirjoitusvirheistä, ei sekään ( sekaan ) ole niin vakavaa. ;)