Kasvispizzaa, nami!
Kuvassa näkyvä reseptikirjanen on varmaan viiden vuoden takainen leikkaa-liimaa- askartele juttu, johon keräilen kivoja reseptejä, kehittelen omia ja muokkailen vanhoja.
En ole pitkään aikaan, varmaan miesmuistiin, muistanut kirjan olemassaoloa, paitsi eilen, kun nälissäni aloin kaivelemaan kaappeja löytääkseni jotain pientä suuhun pantavaa ( muuta kuin suklaakeksejä! ) pomppasi tämä kirja eteeni. Tiesin, että jääkaappi ammotti melkein tyhjyyttään, joten aloin selaamaan kirjaa sen toivossa, että löytäisin jonkinlaisen helpon reseptin ja raaka- aineiden pitäisi olla sellaisia mitä löytyisi meidän melkein tyhjästä kaapista.
Nooo.. päädyin kasvispizzaan, sillä kaapista löytyi porkkanaa, hernemaissipaprika – sekoitusta, Oltermannia, Cheddarjuustoa, kirsikkatomaatteja sekä parsakaalia. Sekä tietenkin pizzapohjan ainekset. Voisi melkein sanoa, että tämä pizza kuulu siihen Kiireisen äidin sapuska – kategoriaan. Paitsi, että tämä ei ollut yhtään nopea resepti. Sillä pizzan valmistaminen kesti kolme tuntia! On aika vaikeaa lohdutella toisella kädellä huutavaa poikaa ja toisella leipoa taikina, freesata kasvikset ja täyttää pizza.
Noo, pikkuvikoja. Helppoa ku heinänteko!
Kasvispizza ( pellillinen )
Mitä tarvitset hyvään pohjaan?
2,5 dl lämmintä vettä
1,5 tl suolaa
1rkl hunajaa
1,5 tl kuivahiivaa
7,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
– Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää se veteen. Sekoita hyvin. Lisää sen jälkeen suola sekä hunaja ja taas sekoita hyvin.
– Lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisa. Ennen viimeisen jauhomitan laittamista, lisää joukkoon oliiviöljy ja loput jauhot. Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan n.20 minuutiksi.
Mitä tarvitset kasvistäytteeseen?
Parsakaalia ( Itse käytin pakasteversioita. Muista ottaa sulamaan pakastevihannekset vuorokautta ennen valmistamista. Näin niistä valuu pois ylimääräinen vesi, eikä pizzasta tule vetistä. )
Hernemaissipaprika – sekoitusta 200g
1 iso porkkana
Kourallinen kirsikkatomaatteja
Mustapippuria, suolaa, oreganoa ja provencen mausteseosta
– Kuori porkkana ja viipaloi suikaleiksi. Freesaa parsakaali, porkkanat ja hernemaissipaprika- sekoitus.
– Mausta seos ylläolevilla mausteilla.
Mitä sitten?
– Kauli taikina leivinpaperin päälle ja laita uunipellille. Levitä pohjan päälle tomaattisose, kasvikset, kirsikkatomaatit sekä lastuina cheddarjuusto ja juustoraaste.
– Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.