Kiireisen äidin sapuska!
Tämä risotto syntyi ihan tenkkapoo, kun mahassa kurni suuri nälkä ja yritin tehdä ruokaa mahdollisimman nopeasti ennen pojan heräämistä.
Et tarvitse muuta kuin jauhelihaa, risottoriisiä ja keittojuureksia ( ?! ) Kyllä, luitte oikein. Aluksi minäkin ajattelin, että tulee varmaan todella eksoottinen lopputulos, mutta juurekset sopivat risottoon yllättävän hyvin. Ei herkullisin vaihtoehto myönnettäköön ja paprika olisi sopinut tähän puolet paremmin, mutta niillä oli mentävä mitä kaapista löytyi. Sitäpaitsi, tämä ei edes ole sieltä eksoottisemmasta päästä mitä olen kaapin antimista loihtinut.
Valitettavasti.
Mutta, olen sitä mieltä, että hätä ei lue lakia – missään asiassa, edes ruoanlaitossa! Kun arki välillä on todella hektistä ( niin kuin tänään ) olen turvautunut pelkkään purkkihernekeittoon. Mutta hyvää sekin on. Tulen kuulumaan varmaan niihin äiteihin, joiden keittiössä kiireisen arjen keskellä soi ” Saarioisten! ”
Olen aina yrittänyt päästä ruoanlaitossa helpolla ja suosin normaalia kotiruokaa, ilman kommerverkkejä. Edes viikonloppuisin en jaksa nähdä suurta vaivaa ruoan eteen – pöytään perunat ja soosit niin olemme avomieheni kanssa tyytyväisiä. Jos johonkin haluaisin panostaa ruoan suhteen, niin siihen, että söisimme enemmän ulkona ( ja tähän ei lasketa lähikebulaa ) Olisi ihanaa edes kerran kuussa päästä ulos syömään hyvin ( ja tähän ei lasketa ystäväpariskunnan valmista ruokapöytää. )
Jos siellä on joku yllytyshullu, joka haluaa kokeilla tätä risottoa, jaan reseptin ihan varmuudeksi.
Kiireisen äidin sapuska:
- 400g naudan jauhelihaa
- 3dl risottoriisiä
- 200g keittojuureksia
- lihaliemikuutio, timjamia, mustapippuria, paprikajauhetta, valkopippuria
- vettä
Miten se tehdään?
– Paista jauheliha ja mausta se paprikajauheella, mustapippurilla ja valkopippurilla.
– Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon keittojuurekset ja freesaa hetki. Kaada jauhelihaseos lautaselle odottamaan.
– Kaada pannulle risottoriisi ja ns. kuullota hetki. Kun riisi alkaa poksumaan, lisää vettä pienissä erissä sekä lihaliemikuutio. Laita kansi päälle, sekoita aina välillä sekä lisää vettä. Lisää jauhelihaseos ja anna riisin kypsyä valmiiksi. Mausta timjamilla ja suolalla ( jos tarvis. )
Ja eikun nauttimaan!
Kuten huomasitte, en laittanut mittoja vedelle. Itse laitan aina summamutikassa ja fiilis pohjalta. Jokainen joka on aikaisemmin tehnyt risottoa, varmaan tietää ja osaa katsoa tarvittavan veden määrän.
Mihin te muut äidit turvaudutte kiireen keskellä? Saa muuten laittaa vinkkejä helpoista ja nopeista resepteistä! :)