Lohturuokaa

pc062622.jpg

Linsseihin tykästyneenä, on meille muodostunut tavaksi tehdä linssikeittoa kerran kaksi kuukaudessa. Tämä ruoka on vähän sellainen, kun en oikein keksi mitään muutakaan ja näitä raaka- aineita kaapista löytyy aina, sillä ne eivät mene miksikään. Aina välillä muokkaan normaalia ohjetta, laittaen sekaan Koskenlaskija- juustoa tai exrta määrän porkkanaa ja vähemmän punaisia linssejä.

Nyt kuitenkin törmäsin uuteen linssikeitto reseptiin ja se vaikutti sen verran hyvältä, että sitä oli pakko kokeilla. Ohjeen nappasin Kaitaliinan blogista, joten kunniaa tästä reseptistä en itselleni voi ottaa. 🙂

Ajattelin kuitenkin jakaa sen täällä:

panneriiii.png

– Huuhtele ja liota linssit

– Pilko sipulit, chili ja inkivääri ja kuullota niitä hetken aikaa pannulla

– Pilko kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi ja laita sekaan paistumaan

– Lisää n. 3 desiä vettä, paseeratut tomaatit, kasvisliemikuutio. Lisää liotetut linssit ja anna kypsyä hiljalleen

– Lisää kookosmaito ja mausta miten haluat

– Lopuksi lisää ranskankerma joukkoon

– Keitto on valmista kun vihreät linssit ovat pehmenneet. Lisää halutettasi vettä

Sen verran haluan vielä sanoa, että omasta versiostani jäi pois chili, inkivääri ja ranskankerma. Pelkäsin chilin ja inkiväärin tekevän keitosta liian tulista ja ranskankerman sitten taas aivan liian tuhtia. Mutta miten kävikään? Jollain ihmeen konstilla onnistuin tekemään keitosta aika tujakkaa ja pois jättämäni ranskankerma olisi tasoittanut hyvin tulista jälkimakua. Mitä tästä siis opimme?

Jatkossa noudata vaan ohjetta.

Mutta, helppoa ja hyvää! Vaikka kuvassa keitto näyttääkin lähinnä stroganoffilta suolakurkkuineen kaikkineen ( ja Brunon oksennukselta ), mutta muistaakseni ainakin tein linssikeittoa, eikä Bruno ollut lähelläkään keittiötä.

Ja, koska vihaan ruoasta syntyvää hävikkiä, käytin keiton jämän broilerilasagneen. Mutta, en suosittele. Maku oli linssien takia aivan liian jauhoinen ja pieni kookoksen vivahde oli lasagnessa liikaa. Mutta, aina kannataa kokeilla – eihän sitä muuten tiedä! Ja pääasia – ei tullut hävikkiä!

Alkuperäinen ohje Kaitaliina

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.