Maailman helpoin sosekeitto.
Vaihteeksi ruokapostausta – olkaapi hyvät.
Nyt kun poika on ruvennut syömään soseita, löytyy meidän jääkaapista sille aika vieras käsite, nimittäin tuoreita vihanneksia. Syödään kyllä joka aterialla vihanneksia avomiehen kanssa, mutta niitä pakasteversioita. Olen sitä mieltä, että ne ovat ihan yhtä hyviä mitä tuoreetkin ja yleensä meillä onkin pakkanet ihan tupaten niitä täynnä. Porkkanaa syödään tuoreeltaan, joko raasteena tai paloina, mutta parsakaali ja kukkakaali melkein kävelevät itse kaapista ulos ennenkuin me saadaan ne syötyä. Valitettava tosiasia, myönnän.
Pojan soseita varten olen ostanut kaappiin tuoretta kukkakaalia, parsakaalia ja kesäkurpitsaa – kaiken luomuna. Olen nyt pitänyt pitkän tauon kaalien antamisessa pojalle, mutta pikkuhiljaa yritän jospa ne sopeisi. Kesäkurpitsa on ihan ykkönen, makunsa puolesta ainakin.
Koska poika ei vielä kamalan suuria määriä soseita syö, hävikki vihanneksissa olisi aika suuri ellen jotenkin niitä hyödyntäisi – ja tässä tapauksessa paras tapa on sosekeitto. Niin helppoa ja sairaan hyvää! Mun mielestä sosekeittoihin voi yhdistellä ihan mitä tahansa vihanneksia ja maku on silti täydellinen. Sopivassa suhteessa kun laittaa kaikkea. Näin kesällä ylijäämät tai nuupahtaneet vihannekset on hyvä grillata grillissä folion sisällä pienessä nyytissä. Esikeittää hieman, mukaan loraus oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria ja vähän yrttiä niin avot. Okei, koskenlaskija juustokin sopii, se paprikaversio on parasta!