Mamman kaalihässäkkä.
Mietin pari kertaa kuvaa katsellessani, että kehtaanko laittaa sitä tänne kaikkien nähtäväksi, mutta sitten ajattelin, että mitä ihmeen väliä silläkin on? Kuva ei siis todellakaan herätä ruokahalua – vaan oikeestaan melkeinpä päinvastoin. Mutta, kun lopulta sain tämän hässäkän lautaselleni, ei kamalasti ollut aikaa hienosteluun ja kulinaariseen asetteluun, kun lahkeessa roikkui väsynyt poika ja mahassa kurni kova nälkä. Tältä nämä mun arkiset ruoka- annokset näyttää, toki yleensä lautasella on puolet vihreää, mutta nyt en jaksanut väsätä tähän mitään ylimääräistä ( lukekaa: kaapissa ei ollut mitään. )
Mamman kaalihässäkkä tämä on sen vuoksi, että ohje on luonnollisesti mammani peruja. Kun mamma teki tätä ensimmäisen kerran, ajattelin, että mitenköhän kiinankaali soveltuu lämpimään ruokaan? Se ei vaan voi olla hyvää – ei voi. Mutta, tiedättekös mitä? Kyllä se vaan on hyvää. Tämä on todella helppo ja nopea tehdä sekä kaikenlisäksi tämä on vielä aika kevytruoka.
Mitä tarvitset?
– 400g maustamatonta broilerinfileesuikaleita
– 1 pussi herne-maissi-paprikaa
– yhden ison kiinankaalin
– kanaliemikuution
– currya ja suolaa
– vettä
Miten se tehdään?
– paista fileesuikaleet ja mausta ne suolalla ja currylla ( maun mukaan )
– suikaloi kiinankaali ja lisää se pannulle
– lisää joukkoon pieni määrä vettä ( varmaan about puoli desiä ) ja samalla heitä sekaan kanaliemikuutio
– lisää herne-maissi-paprikasekoitus
– anna hautua niin kauan, että kaali on kypsää ( ei siis todellakaan kauaa )
– maista suola ja mausteet, lisää jos tarvis
Valmis!
Hässäkän voi syödä keitetyn perunan tai riisin kanssa. Itse käytin perunaa, koska olen peruna-addikti. Jos herne-maissi-paprika ällöttää, voi sen korvata vaikka porkkanalla. Tämän voi myös tehdä jauhelihasta, jolloin tämä on vähän kuin kaalipata, mutta vaan nopeampi versio.
Jos olette tämän suhteen ennakkoluuloisia, suosittelen juuri siksi kokeilemaan! Kiitos mamma, taas yksi helppo ja nopea resepti kiireiseen arkeen!