Tortillapizzat

20160803_7.jpg

Jatketaan vielä tämän postauksen verran ruokateemalla!

Kuten tiedätte, olen hävikkifriikki. Olen melkeinpä sairaalloisen tarkka siitä, ettei meillä kotona heitetä ruokaa roskiin ja samalla ( voinko edes sanoa tätä ääneen…? ) ehkä vähän jopa ylpeä siitä, kuinka pieni ruokahävikki meidän nelihenkisellä perheellä oikein on.

Ja varmasti jo arvasitte, että myös näihin tortillapizzoihin olen käyttänyt jotain jämäruokaa. Tällä kertaa tomaattista kanakastiketta ( mihin siis tuli tomaattimurskaa, rakuunaa, kanalientä, mustapippuria, oreganoa, timjamia, basilikaa ja vähän sokeria. ) ja koska kastike itsessään on jo aika mausteinen, ei pizza kaipaa kaverikseen kuin juustoa ja törkeän hyviä kirsikkatomaatteja. Paitsi, että pestonokareet siellä täällä ympäri pizzaa maistuvat vain todella, todella hyvältä. Vahva suositus siis pestolle, jos siitä tykkää.

20160803_5.jpg

Tarvitset siis:

– paketillisen joko pieniä tai suuria tortillalettuja

– jotain jämäkastiketta ( bolognese, sekin hyvä vaihtoehto ) tai ihan mitä tahansa kaapista sattuu löytymään ja mikä sopii täytteeksi

– hyviä kirsikkatomaatteja ( tai paprikaa, sipulia…. )

– juustoa

– pestoa ( tai rucolaa… tai molempia… ja pizzan päälle kun on tullut uunista…mmmmmmm…. )

Sitten seuraa se helppo osuus. Täytät tortillat haluamillasi täytteillä ja laitat uuniin 175 ( tai 200 ) asteeseen ja n.10 minuutiksi.

Ja eiku syömään!

Koti Ruoka ja juoma

Meidän suurin kesäherkku: Kasvisnyytit

20160731_9.jpg

Kuten otsikkokin sen jo kertoo, meidän suurinta herkkua ( tai siis mun ja miehen, koska lapset eivät tämän herkun päälle ymmärrä ) ovat näin kesäisin kasvisnyytit. Näihin ei vaan koskaan kyllästy, ne valmistuvat nopeasti ja kaikenlisäksi näitä on todella helppo muunnella ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Sekä sopivat lisukkeeksi lihan tai makkaran kanssa tai ihan vaan sellaisenaan vaalean leivän kaverina ( mitä on ihana dipata nyytin pohjalla olevaan rasvaan. )

Meidän nyytteihin tulee:

–  porkkanaa

– kesäkurpitsaa

– sipulia ( joko keltasipuli tai punasipuli )

– punainen paprika ( muutkin värit käy )

– valkosipulinkynsiä

– Valion Koskenlaskija juustoa ( joko sitä ihan perinteistä tai paprikaa )

– öljyä

– suolaa

– mustapippuria

En sen enempää kirjoita teille valmistusohjeita, sillä jokainen aivan varmasti tietää miten kasvikset pilkotaan ja kuinka nyytit kasataan. Enkä edes varmaksi tiedä kuinka kauan näitä pidetään grillissä, mutta me tykätän miehen kanssa sen verran rapsakoista porkkanoista, ettei grillausaika kovin pitkä ole. Kasvisten koon voi myös päättää itse ja meilläkin se vaihtelee fiiliksen mukaan. Joskus nyytit pitävät sisällään suuria lohkoja ja joskus hieman pienempiä suikaleita.

Vielä ehtii hyvin grillata, vaikka heinäkuu vaihtui jo elokuuksi ja kaikki sanovat ilmassa olevan jo syksyn tuntua. Itse en sitä tunne ja onhan vielä kesää jäljellä. Meillä ainakin grillataan näitä pitkälle syksyyn asti.

Kokeilkaa ja kertokaa mitä piditte!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli