Peruna-tomaattirieskat

Jämäruoka vinkkiä pukkaa!

Tehän jo tiedätte sen kuinka en voi sietää sitä, että ruokaa heitetään hukkaan? Uskoisin ainakin, sillä olen siitä täällä jonkun verran paasannut. Olen käyttänyt mm. bolognesekastikkeen pizzaan, nakkikeiton pyttipannuun ja broilerkastikkeen lämpimiin voileipiin. Sanokaa ällöttäväksi, mutta olen ruokahävikistä äärimmäisen tarkka, ehkä jopa neuroottinen. Jos ruoka on vaan sellaista, että pystyn sitä jatkohyödyntämään, teen sen aivan varmasti.

Yksi mun ns. ” tavaramerkeistä ” on erilaisten sosekeittojen hyödyntäminen sämpylätaikinoissa, sillä ne tuovat paljon makua normaaliin taikinaan, enkä ole vielä keksinyt muutakaan, mihin sosekeiton jämiä voisi hyödyntää. Eiku hei, olenpas! Lasagne – toimii aina.

Viime viikolla keksin käyttää tomaattikeiton jämät perunarieskoihin ja voi vinde, tuli kyllä hyviä!

p5114019.jpg

peruna-tomaattirieskat / n. 20 kpl

 

3 dl tomaattikeittoa ( pientä vinkkiä tomaattikeittoon saatte täältä )2 tl ruususuolaa1 kananmuna6 dl vehnäjauhoja4-5 keitettyä perunaa

 

– lämmitä uuni 250 asteiseksi

– mussaa perunat haarukalla suht sileäksi massaksi

– lisää perunamassa kylmän tomaattikeiton sekaan. Lisää myös yksi kananmuna sekä suola. Sekoita.

– lisää hiljalleen, desi kerrallaan jauhoja massan sekaan. Vältä kuitenkin liiallista vaivaamista.

– taikinasta tulee jäädä vähän löysää, mutta kuitenkin sellaista mitä on helppo käsitellä. Voit seurata jauhojen määrää ja päättää itse mikä olisi hyvä määrä, mutta itselläni meni suunnilleen tuo 6 dl.

– ota massaa reilu ruokalusikallinen ja taputtele siitä rieska uunipellille, käyttäen apuna jauhoja.

– pistele uuniin mentävien riskojen päälle haarukalla reikiä ja laita uuniin paistumaan 10 – 13 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

—-

Ja eiku syämää.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.