Suklaapuustit

Tässä teille pieni leivontavinkki, vaikka huomiselle.

Ihanaa viikonloppua kaikille, pus!

p1014837.jpg

 

suklaapuustit

 

– 5dl maitoa

– 2 pussia kuivahiivaa

– 1tl suolaa ( tai ruususuolaa )

– 1,5dl sokeria

– 1 kananmuna

– 12-14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

– 150g pehmeää voita

Väliin: voita, intiaanisokeria sekä 300g  85% tummaa suklaata ( esim. Tigerissa myytävää, se on hyvää! )

Voiteluun: Kananmuna

Pinnalle: Raesokeria

 

miten?

– Lämmitä maito hieman kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen, sillä käytät kuivahiivaa joka tarvitsee herätyslämpötilakseen yli 40 astetta.

– Lisää suola, sokeri ja kananmuna ja vatkaa kevyesti munan rakenne rikki.

– Lisää kaksi desiä vehnäjauhoja joihin sekoitat kuivahiivan. Sekoita hyvin maidon sekaan.

– Lisää seokseen jauhoja niin, että saat paksun vellimäisen seoksen ja vatkaa voimakkaasti, jotta taikina saa ilmaa.

– Lisää pehmeä voi ja sekoita taas hyvin.

– Lisää loput jauhoista ( n. suunnilleen pari desiä ) ja alusta taikina irti reunoista.

– Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa ( itse käytän saunaa ) n.30 min

– Rouhi suklaa rouheeksi.

– Lämmitä uuni 200 asteeseen.

– Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa paloista suurimmat ilmat pois, älä kuitenkaan tässä vaiheessa enää vaivaa taikinaa! Vain sen verran, että taikina poksuu ylimääräisestä ilmasta.

 – Kauli taikinapala sen paksuiseksi kuin haluat, esim. 0,5-1cm paksuiseksi. Levitä taikinalle voita, intiaanisokeria ja sulkaarouhetta.

– Rullaa taikinalevy rullaksi ja leikkaa siitä kolmioita ja käännä ne kärjet ylöspäin ja paina keskeltä.

– Kohota puusteja vielä hetki liinan alla ennen uuniin laittamista, suunnilleen 5 minuuttia.

– Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.

– Paista 200 asteisessa uunissa 10-15min.

Ja tee kaikki sama toiselle taikinapalalle! Tai sitten voit tehdä yhdestä isosta taikinasta samalla kaiken, mutta itse tykkään aina pullaa leipoessa jakaa taikinan kahteen osaan. :)

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.