Suklaapuustit
Tässä teille pieni leivontavinkki, vaikka huomiselle.
Ihanaa viikonloppua kaikille, pus!
suklaapuustit
– 5dl maitoa
– 2 pussia kuivahiivaa
– 1tl suolaa ( tai ruususuolaa )
– 1,5dl sokeria
– 1 kananmuna
– 12-14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
– 150g pehmeää voita
Väliin: voita, intiaanisokeria sekä 300g 85% tummaa suklaata ( esim. Tigerissa myytävää, se on hyvää! )
Voiteluun: Kananmuna
Pinnalle: Raesokeria
miten?
– Lämmitä maito hieman kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen, sillä käytät kuivahiivaa joka tarvitsee herätyslämpötilakseen yli 40 astetta.
– Lisää suola, sokeri ja kananmuna ja vatkaa kevyesti munan rakenne rikki.
– Lisää kaksi desiä vehnäjauhoja joihin sekoitat kuivahiivan. Sekoita hyvin maidon sekaan.
– Lisää seokseen jauhoja niin, että saat paksun vellimäisen seoksen ja vatkaa voimakkaasti, jotta taikina saa ilmaa.
– Lisää pehmeä voi ja sekoita taas hyvin.
– Lisää loput jauhoista ( n. suunnilleen pari desiä ) ja alusta taikina irti reunoista.
– Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa ( itse käytän saunaa ) n.30 min
– Rouhi suklaa rouheeksi.
– Lämmitä uuni 200 asteeseen.
—
– Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa paloista suurimmat ilmat pois, älä kuitenkaan tässä vaiheessa enää vaivaa taikinaa! Vain sen verran, että taikina poksuu ylimääräisestä ilmasta.
– Kauli taikinapala sen paksuiseksi kuin haluat, esim. 0,5-1cm paksuiseksi. Levitä taikinalle voita, intiaanisokeria ja sulkaarouhetta.
– Rullaa taikinalevy rullaksi ja leikkaa siitä kolmioita ja käännä ne kärjet ylöspäin ja paina keskeltä.
– Kohota puusteja vielä hetki liinan alla ennen uuniin laittamista, suunnilleen 5 minuuttia.
– Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
– Paista 200 asteisessa uunissa 10-15min.
Ja tee kaikki sama toiselle taikinapalalle! Tai sitten voit tehdä yhdestä isosta taikinasta samalla kaiken, mutta itse tykkään aina pullaa leipoessa jakaa taikinan kahteen osaan. :)