Tortillapizzat
Jatketaan vielä tämän postauksen verran ruokateemalla!
Kuten tiedätte, olen hävikkifriikki. Olen melkeinpä sairaalloisen tarkka siitä, ettei meillä kotona heitetä ruokaa roskiin ja samalla ( voinko edes sanoa tätä ääneen…? ) ehkä vähän jopa ylpeä siitä, kuinka pieni ruokahävikki meidän nelihenkisellä perheellä oikein on.
Ja varmasti jo arvasitte, että myös näihin tortillapizzoihin olen käyttänyt jotain jämäruokaa. Tällä kertaa tomaattista kanakastiketta ( mihin siis tuli tomaattimurskaa, rakuunaa, kanalientä, mustapippuria, oreganoa, timjamia, basilikaa ja vähän sokeria. ) ja koska kastike itsessään on jo aika mausteinen, ei pizza kaipaa kaverikseen kuin juustoa ja törkeän hyviä kirsikkatomaatteja. Paitsi, että pestonokareet siellä täällä ympäri pizzaa maistuvat vain todella, todella hyvältä. Vahva suositus siis pestolle, jos siitä tykkää.
Tarvitset siis:
– paketillisen joko pieniä tai suuria tortillalettuja
– jotain jämäkastiketta ( bolognese, sekin hyvä vaihtoehto ) tai ihan mitä tahansa kaapista sattuu löytymään ja mikä sopii täytteeksi
– hyviä kirsikkatomaatteja ( tai paprikaa, sipulia…. )
– juustoa
– pestoa ( tai rucolaa… tai molempia… ja pizzan päälle kun on tullut uunista…mmmmmmm…. )
Sitten seuraa se helppo osuus. Täytät tortillat haluamillasi täytteillä ja laitat uuniin 175 ( tai 200 ) asteeseen ja n.10 minuutiksi.
Ja eiku syömään!