Valkosulkaa-mustikkamuffinit

p1017568.jpg

Valkosuklaa- mustikkamuffinit – 3 munaa- 1 1/4 dl sokeria- 100g voita- 4 dl vehnäjauhoja- 2 tl leivinjauhetta- 1 tl vaniljasokeria- 100g maustamatonta tuorejuustoa- 1½ – 2 dl mustikoita ( ota pakastemustikat sulamaan joko päivää ennen tai pari tuntia ennen leipomista )

 

– Sulata rasva ja anna sen jäätyä samalla kun vatkaat munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi.

– Yhdistä vehnäjauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe ja rouhi valkosuklaa rouheeksi.

– Lisää taikinaan vuorotellen sulatettua rasvaa ja siivilän läpi sihdaten jauhoja ja sekoita kevyesti käännellen. Kun olet lisännyt kaiken rasvan sekä jauhot, lisää tuorejuusto, valkosuklaa sekä mustikat joukkoon varovasti käännellen.

– Lopuksi lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Päälle: Tuorejuustoa ja tomusokeria sekoitettuna ja koristeeksi vielä sulatettua tummaa suklaata.

___

Tammikuu on vaihtunut helmikuuksi ja sen kunniaksi jaan teidän kanssanne yhden herkullisen reseptin. Oikeasti näiden muffinien päälle ei välttämättä kuuluisi kuorrutusta, mutta näistä mun versioista tuli niin julmetun rumia, että kuorrutus pelkästään kaunistaa niitä. Ja okei, toi myös mukavasti lisää makua ja sopi hyvin yhteen valkosuklaan ja mustikan kanssa.

Olen ollut muuten aikeissa kirjoittaa postausta siitä, miten tammikuu oikein meni, mutta panttaan sen kirjoittamista vielä pienen hetken verran, sillä kirjoittamista olisi niin paljon ja edessä vielä yksi lääkärireissukin. Haluan tehdä yhteenvedon kokeilustani vasta sitten kun olen hieman viisaampi ja toivon, että saisin pian jonkinlaisia vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Entä pysyinkö koko kuukauden sokerittomalla? Tunnetteko mut jo niin hyvin, että uskallatte veikata? :)

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.