Blinit ja niiden jämät
Lauantaina saimme ihania ystäviä kylään herkuttelemaan blineillä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin kyseisten herkkujen tekemistä ja tein blinit Valion reseptillä. Muuten seurasin reseptiä aika tarkkaan mutta kohotin taikinaa noin 3 tuntia yhden sijasta ja lisäsin hieman enemmän suolaa sekä hitusen sokeria. Blinien kanssa tarjolla oli muun muassa mätiä, kylmäsavulohta, suolakurkkuja sekä katkarapu- että kylmäsavuporotahnaa. Tuollaisia tahnoja on muuten ihanan helppo tehdä, esimerkiksi katkaraputahnaan ei tarvita muuta kuin katkarapuja, maustettua tuorejuustoa, tilkka maitoa ja vähän mausteita oman maun mukaan.
Olimme kaikki niin nälkäisiä kun saimme ruuan pöytään että tyystin unohdin ottaa blineistä kuvia. Kuvat ovat seuraavalta päivältä kun herkuttelimme mieheni kanssa illasta ylijääneillä ruuilla. Lettuja ei enää ollut joten keitimme lisäksi perunoita ja sekin toimi varsin hyvin.