Just Cavalli Resort 2013

Skandinaaviseen yksinkertaisuuteen tottuneelle voi tulla hieman yllätyksenä, että italialaissuunnittelija Roberto Cavallin kynästä syntyy jotain kiinnostavaa ja tuoretta. Cavalli on tunnettu ennen kaikkea näyttävistä iltapuvuistaa, eläinkuoseja vilisevistä asuistaan ja tietyistä jetset-vaikutteistaan. Vasta esitelty Just Cavalli Resort 2013 -kokoelma hakee kuitenkin inspiraationsa katumuodista, hip hop -kulttuurista ja eksootisista paikoista. Kuulostaako tutulle? Samat lähtökohdat olivat nimittäin myös Chanelin Resort 2013 -kokoelman taustalla. Just Cavalli ottaa kuitenkin hieman modernimman lähestymistavan ja onnistuu luomaan nuorekkaan, raikkaan ja erittäin 'katu-uskottavan' kokoelman, joka varmasti uppoaa myös minimalismia suosivan skandinaavin makuun.

Kokoelman juju piilee värikkäissä kuoseissa. Itse vaatteet ovat melko yksinkertaisia ja siten helposti käytettäviä. Mielenkiinto syntyy kuitenkin rohkeasta printtien käytöstä. Idea ei sinänsä ole mitenkään uusi ja printtejä vilisee nyt joka paikassa. Just Cavalli on kuitenkin onnistunut tuomaan kokoelmaan mukaan voimakkaita katumuotivaikutteita stailauksen ja vaatteiden yhdisteltävyyden kautta. Kauden trendikkäin asuste on epäilemättä lippalakki, ja myös Roberto Cavalli on lukenut läksynsä. Vaikka kokoelma säilyttääkin Cavallille tyypillisen rock chic -asenteen, on mukaan eksynyt myös sporttisia elementtejä, jotka tekevät kokoelmasta helposti lähestyttävän ja epäilemättä erittäin trendikkään.

Hieman epätyypillisesti Cavallille, mukaan on päässyt myös muutama yksivärinen asukokonaisuus. Kokovalkoiset ja haaleaa printtiä käyttävät lookit nostavat kokoelman kiinnostavuutta ja toimivat piristävänä elementtinä räikeän printtikirjon keskellä. Roberto Cavalli jatkaa näin myös valkoista-valkoisella -trendiä, mutta leikkii samalla erilaisilla tekstuureilla.

Kokonaan Roberto Cavalli ei ole kuitenkaan juuriaan unohtanut, vaikka kyseessä onkin hänen sivumallistonsa kokoelma. Mukana ovat edelleen villit eläinkuosit sekä näyttävät iltamekot. Kyseessä onkin ehta esimerkki siitä, millä tavalla suunnittelija voi laajentaa ilmaisuaan sivumallistojen kautta. Tyypillinen Roberto Cavalli asiakas ei välttämättä innostu kaikista Just Cavalli Resort 2013 -kokoelman asuista, mutta toisaalta kokoelma saattaa avata uusia silmiä Roberto Cavallin estetiikalle. Kaikkinensa raikas kokonaisuus Just Cavallilta.

Kuvat: Style.com.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.