New Yorkin muotiviikot: Kuumimmat puheenaiheet ja varmimmat tärpit

Torstaina ne taas alkavat, nimittäin New Yorkin muotiviikot! Mitä kannattaa pitää erityisesti silmällä ja mistä muotimaailma kohkaa jo ennakkoon? Se selviää tästä postauksesta!

---

Lokaatio, lokaatio!

Lincoln Center on toiminut New Yorkin muotiviikkojen kotina jo hyvän tovin. Nyt pääareena on alkanut kärsiä pienestä inflaatiosta, sillä monet merkit ovat tällä sesongilla siirtäneet näytöksensä hieman inspiroivimpiin tiloihin. Diana von Furstenberg, Michael Kors ja Vera Wang aikovat testata kiireisen muotiviikkoyleisö aikatauluja järjestämällä omat näytöksensä Down Townin alueella kaukana Lincoln Centerista. Alexander Wang vie homman kuitenkin vielä astetta pidemmälle ja kutsuu muotiväen Brooklyniin seuraamaan omaa näytöstään.

Mitä Marc aikoo seuraavaksi?

Marc Jacobs tulee varmasti olemaan muotiviikon seuratuin suunnittelija. Tuleva A/W2014 -kokoelma on nimittäin ensimmäinen, jonka Jacobs on suunnitellut sitten Louis Vuitton -pestinsä päättymisen. Nyt kun suunnittelijan kaikki luova energia keskittyy vain yhteen mallistoon, voi luvassa olla jotain todella jännittävää. Mielenkiinnolla kannattaa seurata myös Jacobsin sivumerkkiä Marc by Marc Jacobsia, sillä merkin suunnittelijoina debytoivat nyt Katie Hillier ja takavuosien suosikkisuunnittelija Luella Bartley.

Yllättävät poisjäännit!

Muotiviikkokalenterista on tällä sesongilla turha etsiä Rachel Zoen tai Theyskens' Theoryn nimiä. Molemmat merkit ovat nimittäin jättäytyneet tällä kerralla näytöskalenterista pois. Theoryn erikoisprojektina ja eräänlaisena Olivier Theyskensin esittelynä alkanut Theyskens' Theory taitaa olla nyt kokonaan historiaa, sillä Theyskens aikoo jatkossa keskittyä vain Theory-päämallistoon. Theory ottaakin nyt Theyskens' Theoryn paikan New Yorkin muotiviikkokalenterissa. Rachel Zoe sen sijaan päätti perua oman näytöksensä käytännön syistä: Zoe sai vastikään toisen lapsensa ja vauva-arki pitää stailisti/suunnittelijan tällä erää Los Angelesissa.

Muotikritiikin kuolema?

Cathy Horyn, tuo kiitelty ja vihattu The New York Timesin muotikriitikko, ilmoitti viime viikon lopulla irtisanoutuneensa tehtävästään. Syyt olivat henkilökohtaiset ja liittyivät ilmeisesti Horynin puolison pitkäaikaiseen sairasteluun. Moni muotisuunnittelija huokaisi varmasti uutisen myötä helpotuksesta, mutta moni jää myös kaipaamaan Horynin teräväsanaista ja -näköistä muotikritiikkiä. Kuka uskaltaa astua Cathy Horynin saappaisiin, vai uskaltaako kukaan, jäänee nähtäväksi.

Inspiroivaa talvimuotia!

Katumuotikuvia kannattaa pitää tällä kerralla erityisen tarkasti silmällä, sillä New Yorkiin on luvattu muotiviikon ajaksi pakkaskelejä. Nyt jos koskaan on siis luvassa myös Suomen talvipakkaset kestävää pukeutumisinspiraatiota.

Lisää muotiviikkoasiaa tulossa! Lue myös tuoreimmat uutiset ja tutustu näytöskalenteriin tapahtuman virallisilla nettisivuilla!

-------

New York Fashion Week is Coming

Here are few things to keep in mind for the upcoming NYFW!

Location, location! (Almost) everyone is moving away from Lincoln Center this season. Alexander Wang is going the furthest by relocating his show to Brooklyn.

What will Marc Do Next? This will be Marc Jacobs' first show since departing from Louis Vuitton. Also Katie Hillier and Luella Bartly are now debuting on the helm of Marc by Marc Jacobs.

Drop Outs! Theyskens' Theory and Rachel Zoe have dropped out from the fashion week schedule. Theory will permanently replace Theyskens' Theory and Rachel Zoe is busy with her newborn son.

Who's the Next Cathy Horyn? Cathy Horyn resigned and now everyone is wondering who will be the next most loved/hated fashion critic.

Keep Warm! New York is facing cold weather, so us northerners just got lucky! There should be lots of street style pictures and inspiration available that are also appropriate for our freezing winters

Stay tuned for more when the fashion week begins on Thursday!

Koottu seuraavista lähteistä/Gathered from following sources: Style.com, Fashionista, WWD

Kuva/Pic: Mercedes-Benz New York Fashion Week

Kommentit

tiia_

Minä jään kaipaamaan Cathy Horynia tosi paljon - rouva on ollut yksi niistä (ihan liian) harvoista muotikriitikoista, jotka oikeasti uskaltavat kirjoittaa muodista suoraan. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi NYT:n muotipuoli nyt kehittyy, kun Eric Wilsonkin on poissa pelistä...

Mutta joo - jee, muotiviikot alkaa! :)

Laura P...

Tämä on todellakin mielenkiintoinen tilanne! Moni kun on kritisoinut kriitikoita turhan kiltistä ja kuvailevasta sävystä viime aikoina. Horyn on ollut poikkeus tässä joukossa. Mutta aikansa kutakin, ja ehkä sieltä joku uusi kyky nousee nyt esiin nasevine ja tuoreine näkemyksineen!

tiia_

Jep, samaa mieltä - toivotaan, että uudesta sukupolvesta löytyisi joku erinomainen tyyppi! 

Mikko_ (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/

Kiitos hyvästä tietopaketista! Tästä se lähtee!

Laura P...

Jep! Enää pari yötä... :D

Kommentoi