Pack your Backpack

Kesällä päivät usein venyvät pitkiksi ja aikaa vietetään enemmän menossa kuin kotona lepäillen. Kiireinen elämänrytmi vaatii laukultakin paljon, sillä päivän tarvikkeet eivät usein mahdu pieneen käsilaukkuun. Ratkaisu ongelmaan löytyy niinkin perinteisestä laukkumallista, kuin repusta. Tällä sesongilla reppu on myös trenditietoisen kulkijan laukkuvalinta.

Kesäsesongille sopiva reppu on saanut ilmeensä hauskoista printeistä. Väreissä ei säästellä ja enemmän on enemmän myös reppurintamalla. Diane von Furstenbergin hauska reppu sopii erinomaisesti rantapäivän laukkuvalinnaksi. Keltaharmaa kuvio muistuttaa auringosäteistä ja rantahiekan väreistä. Repun sivuosan lenkkeihin voi laukun täyttyessä kiinnittää vaikka vesipullon. Asos.com -valikoimasta löytyvä vaaleansininen nahkareppu hauskuuttaa sarjakuvamaisilla printeillään. Reppu on muutoin melko yksinkertainen ja siten helposti yhdisteltävissä asuun kuin asuun. Kotimaista suunnittelua edustaa R/H:n viidakkoprinttireppu, joka muistuttaa malliltaan perinteistä koulureppua. Klassinen malli ei kulu ajan hampaissa, joten sen käyttöikä venyy yli sesonkirajojen.

Reppu ei ole ainoastaan tämän sesongin trendilaukku, vaan se on myös käytännöllinen ja selkäystävällinen valinta, joka kulkee kantajansa mukana vuodenajasta riippumatta. Suomen sääolosuhteissa laukun materiaalilta vaaditaan paljon, joten mikäli toiveissa on kestävä malli, kannattaa katseet suunnata kohti perinteikkäitä ja kokeneita reppuvalmistajia. Brittiläisellä Barbourilla on pitkät perinteet ulkoiluvaatteiden ja tarvikkeiden valmistajana. Barbourin kanvasreppu on paitsi käytännöllinen ja kestävä, mutta myös tyylikkään ajaton ja klassinen. Y-3 on urheilumerkki Adidaksen yhteistyömallisto, jonka suunnittelijana toimii japanilainen muotisuunnittelija Yohji Yamamoto. Y-3:n  Bungee -repussa yhdistyvät Adidaksen pitkät perinteet urheiluvälinevalmistajana sekä Yamamoton japanilainen estetiikka. Reppu mukailee sesongin trendejä, mutta palvelee myös vapaa-ajan laukkuna sesongista riippumatta. Fjällravenin Kanken on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Se on nyt myös supertrendikäs asuste, joka palvelee niin retkeilijää kuin Justin Timberlakeakin.

Reppujen paluun trendikartoille on erityisen tervetullut juttu ja Tyylitietotoimisto aikoo suunnata reppukaupoille ensitilassa. Edellisen repun ostosta onkin kulunut jo viisitoista vuotta! Silloin valinta osui Björn Borgin mustaan perusreppuun ja todennäköisesti musta perusreppu ostoskassiin päätyy nytkin.

Innostuuko muut repuista?

Kuvat:

Kollaasi 1: Diane von Fursternberg/Net-a-Porter, Asos.com, R/H.

Kollaasi 2: Barbour/Asos.com, Y-3, Fjällraven.

Kommentoi