Tyylitietotoimisto vierailee: Kampaamo Pesula

Tyylitietotoimisto

Tyylitietotoimisto vieraili eilen Töölössä sijaitsevassa Kampaamo Pesulassa. Pesula on vuoden ajan toiminnassa ollut korkeatasoinen hiusten ja kauneuden erikoisliike, jonka ydinajatuksena on tarjota vain täydellisiä kampaamokäyntejä.

Eilisen visiitin tarkoituksena oli saada uutta eloa talven tuivertamaan tukkaan Moroccanoil-tehohoidon avulla. Innostuimme myös Pesulaa pyörittävän Mikko Helinin kanssa leikkimiään Kevin Murphyn uusimmalla Color Bug hiusliidulla.

Tehohoito tehtiin Pesulan tuotevalikoimaan vasta saapuneen Moroccanoilin intensiivisellä kosteusnaamiolla. Omat hiukseni ovat melko paksut, joten tämä keskivahvoille ja paksuille hiuksille tarkoitettu hiusnaamio oli omiaan pelastamaan koko talven pipon alla maanneet hiukseni. Kosteusnaamion tarkoitus on paitsi kosteuttaa ja parantaa hiuksen rakennetta, mutta lisätä myös hiuksen elastisuutta, käsiteltävyyttä ja kiiltoa. Vaikuttavana ainesosana on tuotesarjalle tyypillinen arganoöljy. Hiusnaamio lisätään pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 5-7 minuuttia. Tehohoidon voi tehdä kerran tai kaksi viikossa.

Tehohoidon jälkeen muutos oli huomattava. Hiukset saivat runsaasti lisää kiiltoa ja pehmeyttä. Jätimme tällä kerralla viimeistelystä kuitenkin hoitoöljyn pois, sillä sen lisääminen olisi vaikeuttanut luonnostaan liukkaiden hiusteni käsittelyä.

Pesulassa ollaan hyvin ajan hengessä mukana ja kampaajat kouluttautuvat säännöllisesti. Mikon loihtiessa minulle kepeitä laineita, keskustelimmekin samalla uusimmista catwalk-trendeistä ja Suvi Koposen maailmanvalloituksesta. Koska puhe kääntyi pian muotiviikoilta tuttuihin hiuslookeihin, päätimme laittaa yhden samantien testiin Kevin Murphyn Color Bug hiusliidun avulla.

Tavoitteena oli hakea kampaukseen catwalkeilla nähtyä grungefiilistä. Color Bug värivaihtoehdoista valkoinen tuntui parhaiten tummaan tukkaani soveltuvalta. Color Bug on hiuksille tarkoitettu luomivärimäinen tuote, jonka avulla erilaiset liukuvärjäykset onnistuvat helposti myös kotioloissa. Pesussa lähtevä hiusliitu levitetään käsitellyn hiuksen päälle, jolloin se kiinnittyy paremmin. Kun väri tuntuu sopivalta, viimeistellään värjäys harjaamalla ylimääräinen liitu pois. Päälle kannattaa suihkauttaa lakkaa, jotta väri ei varise. Liitu pöllyää levitettäessä, joten vaatteet kannattaa suojata värjätessä hyvin.

Väri tarttui hyvin myös omaan tummanruskeaan hiukseeni, mutta tulimme siihen lopputulokseen, että valkoinen Color Bug toimii ehkä sittenkin paremmin täysin mustassa hiuksessa. Liitu jättää hiukseen hieman harmaan sävyn, joten mustaa hiusta vasten kontrasti toimii paremmin. Saatiinko minulle aikaan siis grungetukka vai granny chic -liukuvärjäys, se jääköön katsoja pääteltäväksi! :) Color Bug oli kuitenkin hauska uusi tuttavuus, jonka testailu jatkuu vielä kotioloissakin.

Ennen lähtöä silmiini osuivat vielä vitriinissä esillä olleet hauskat korut. Kyseessä oli Antti-Johan Kettusen paperista valmistetut Outomuoto korut, jotka kuuluvat myös Pesulan valikoimiin. Itse testasin Kolibri nimistä riipusta, jonka värimaailma ja muotokieli toivat mieleen Proenza Schoulerin tämän kevään malliston.

Kiitokset vielä Pesulalle ja Mikko Helinille kutsusta ja mukavasta päivästä!

Ja nyt seuraa paras uutinen. Ensi viikolla starttaa Tyylitietotoimiston 1-vuotis synttärikilpailu, joka toteutetaan yhteistyössä Pesulan kanssa. Palkintoja on luvassa kaikkiaan kolme, joten kannattaa olla kuulolla!

*Juttu toteutettu yhteistyössä Kampaamo Pesulan kanssa.

-------

At Pesula Hair Salon

Yesterday Tyylitietotoimisto paid a visit to Pesula hair salon. Mikko Helin, the owner of Pesula, introduced me to Moroccanoil hair care products and Kevin Murphy's Color Bug hair shadows.

While Mikko worked my hair, we talked about runway trends and models. We also decided to try out the grunge trend with white Color Bug. The result was somewhere between grunge and granny chic, you decide! :)

Before I left something shiny caught my eye! This "Kolibri" paper necklace is from Antti-Johan Kettunen's Outomuoto jewelry line and it reminded me of Proenza Schouler's spring collection.

Over and out, with shiny new hair! Thank you Pesula!

Kuvat: Kampaamo Pesula, Mikko Helin ja Laura Paananen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.