Vedenalainen valtakunta

Yksi tämän kevään suurista trendeistä hakee inspiraationsa vedenalaisesta maailmasta. Merellisissä tunnelmissa liikuttiin ainakin Chanelin, Paco Rabannen, Alexander McQueenin ja Givenchyn kevätkokoelmissa. Näiden muotitalojen tulkinta teemasta liikkui kuitenkin melko viitteellisessä kehyksessä. Kevätlavoilla nähtiin myös hyvin kirjaimellisia tulkintoja -esimerkiksi Mary Katrantzoun toimesta- mutta tämän trendin kohdalla hillityt viitteet luovat mielenkiintoisemman kokonaisuuden. Tämäkin trendi on sujuvasti siirtynyt näytöslavoilta ketjuliikkeiden valikoimiin. Vedenalaista tunnelmaa on lähdetty hakemaan niin väreissä, muotokielessä, materiaalien työstössä kuin leikkauksissakin.

Siinä missä Paco Rabanne kävelytti lavalle futuristisen merenneidon, lähti Topshop samaan suuntaan Unique -mallistonsa pikkumustassa. Rabannen mekon ollessa melko rohkea, niin mallinsa kuin värinsäkin puolesta, Topshop tuo markkinoille kuluttajaystävällisemmän version. Topshopin mekko henkii mereneitotunnelmaa, luoden kantajalleen kauniin vartalon muotoja mukailevan pyrstömaisen alaosan.  Pyramidipaljetit tuovat asuun glamouria ja heijastelevat valoa veden tapaan. Vaikka kevään Unique -mallisto otti inspiraationsa ennemminkin Egyptistä ja pyramideista, onnistuu tämä mekko silti henkimään myös merellistä tunnelmaa.

 

Givenchyn kokoelmassa nähtiin näyttäviä hainhammaskoruja, korallivärejä sekä liehukehelmoja, jotka toivat mieleen rauskut ja muut meren pedot. Samalla ajatuksella on varustettu myös Zaran Studio -kokoelmasta bongattu tunikamainen toppi. Tässä on ilmiselvästi lähdetty tavoittelemaan Givenchyn kevätkokoelman muotokieltä, aina olan yli tulevasta naruolkaimesta lähtien. Zara on tunnettu siitä, että se kopio häikäilemättömästi isojen muotitalojen kokoelmia. Tämä espanjalaisjätti onnistuu siinä kuitenkin sen verran hyvin, että on saavuttanut miltei kulttimaineen. Nuden värinen Givenchy -henkinen toppi on oiva esimerkki siitä, miten ketjuliike tuo trendin kaikkien ulottuville.

 

Alexander McQueenin Sarah Burton otti inspiraationsa talon kevätkokoelmaan koralleista. Korallieläimet näkyivät väreissä, monimuotoisissa aplikoinneissa ja kirjailuissa, printeissä sekä kengissä. McQueenin mallistot ovat perinteisesti niin monisyisiä, että niistä riittää ammennettavaa myös ketjuliikkeiden suunnittelijoille. Opulence on yhdistänyt useita McQueenin kevätmallistossa nähtyjä elementtejä yhteen mekkoon. Korallin värinen mekko on selvästi hieman juhlavampi tyllihelmoineen ja pitsikorsetteineen, ja siitä syystä se soveltuukin parhaiten tulevan kesän juhliin. Kun ideavarkaissa lähdetään hakemaan inspiraatiota Alexander McQueenilta, tuloksena ei voi syntyä kuin näyttävä juhlamekko.

 

Chanel esitteli oman kevätkokoelmansa kuvainnollisesti meren pohjassa. Lavasteet olivat chanelmaiseen tyyliin massiiviset ja alleviivasivat kokoelman teemaa. Näytöksen kruunasi simpukasta noussut Florence Welch, joka osuvasti esitti yleisölle Florence + The Machine -yhtyeensä hittikappaleen What the Water Gave Me. Kuten Chanelin kokoelmassa nähtiin, kaudella vallitsevia trendejä ei tarvitse aina huutomerkkimaisesti korostaa. Sama pätee myös käyttömuotiin ja Topshop tarjoaakin tähän oivan vaihtoehdon metallinhohtoisella pliseeratulla mekollaan. Mekko mukailee elementeillään ja hengellään Chanelin luksusranta-asuja -sekä osaltaan myös Paco Rabannen futuristisia merenneitomekkoja- ollen samalla vähäeleisen tyylikäs. Tämä mekko sopii erinomaisesti kesäkuumalla tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, ratsastaen samalla trendin aallonharjalla.

 

Oli trendi sitten mikä tahansa, pystyy sen omaksumaan pieninkin elein. Värit ja vaatteen leikkaukset voivat viedä jo pitkälle. Ketjuliikkeiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy yksittäisiä vaatekappaleita ja asusteita, jotka tuovat tarvittavan piristyksen vaatekaappiin. Näytöslavoilta poimitut inspiraatiokuvat auttavat myös palauttamaan mieleen kauden lempitrendejä ja siten helpottavat löytämään samanhenkisiä vaatteita ja asuja nettikauppojen viidakosta.

Näytöskuvat: Style.com.

Nettikaupoista lainatut kuvat: Topshop Unique -mekko, Zara Studio -tunika, Opulence- mekko, hopeinen Topshop -mekko.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.