10 sormen kiitollisuusharjoitus

10 finger gratitude exercice in English below!

Kuten olen joskus aiemmin maininnut, olen tehnyt mindfulness-harjoitteita ja meditaatioita jo seitsemän vuoden ajan. Enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Jossain kohti tuli stoppi, ja etenkin kaikki muodolliset harjoitukset tympivät. (P.S. Jos ”muodollinen harjoitus” tai ”mindfulness” ovat sinulle hepreaa, lue tämä postaus aiheesta!)

Nykyisin teen taas muodollisia harjoituksia, mutta aika lyhkäisiä sellaisia. Tykkään siitä, että harjoitus on helppo mahduttaa arkeen, ja että minulla on matala – lähes olematon – kynnys toteuttaa se. Jos siltä tuntuu, voi tynkää harjoitusta jatkaa pitempään tai siirtyä intensiiviseen pitkäkestoiseen meditaatioon. Koen, että myös pienet harjoitteet tuovat päivään hengähdystaukoja, auttavat keskittymään ja suuntaavat ajatuksia myönteisimmiksi.

Pyrin tekemään tätä harjoitusta 1-2 kertaa päivässä, herättyäni ja nukkumaan mennessä. Nimettäköön se vaikka 10 sormen kiitollisuusharjoitukseksi.

 

10 sormen kiitollisuusharjoitus, kymmenen sormen kiitollisuusharjoitus, kiitollisuusharjoitus, mindfulness, tietoisuustaidot, kiitollisuus, kiitollisuuden aiheita

 

10 sormen kiitollisuusharjoitus

Mieti yksi kerrallaan 10 asiaa, joista olet kiitollinen.

Pysähdy fiilistelemään jokaisen asian äärelle. Älä vain tee pikaista ”luetteloa” kivoista jutuista, vaan anna hyvän olon ja hyvän mielen vallata ajatuksesi.

Mitä pitempään vaalit ja pitkität näitä hyviä fiiliksiä, sitä enemmän vahvistat ja muokkaat aivojesi hermoratoja, jotka ovat vastuussa myönteisistä tunteista ja ajatuksista.

Huomaat ehkä, että säännöllisesti toteutettuna harjoitus auttaa sinua pysymään myönteisempänä sekä löytämään herkemmin aihetta iloon ja kiitollisuuteen.

Kiitollisuuden aiheiden ei tarvitse olla suuria. Pyrin itse löytämään aina muita kuin ”itsestään selviä” kiitollisuuden aiheita.

 

10 sormen kiitollisuusharjoitus, kymmenen sormen kiitollisuusharjoitus, kiitollisuusharjoitus, mindfulness, tietoisuustaidot, kiitollisuus, kiitollisuuden aiheita

 

Seuraavaksi 10 asiaa, joista olen tänään kiitollinen:

1. Löysin paljon tanssittavaa ja hauskaa, mulle uutta musiikkia Spotifyn viikon suositusten ja kaverin vinkkien avulla. Esimerkisi Ericka Lane – Bad like you, Evelina & JVG – Sushi, Gentleman & Sean Paul – Ovaload, Conkarah – Part time love, VAX & Margaret – 6 in the morning ja Sheebah – Wadawa.

2. Sain todella hyvää ja asiantuntevaa hammashoitoa tänään YTHS:llä. Suomessa terveydenhuolto on kyllä järjestetty niin hyvin etenkin muuhun maailmaan verrattuna, mistä olen todella kiitollinen!

3. Olen kiitollinen siitä, että vaikka mun bestis jäikin yhä reissaamaan toiselle puolelle maapalloa, mulla on täällä Suomessa aivan ihania ja mahtavia ystäviä. En malta oottaa, että nään teitä kaikkia! Ihania suunnitelmia onkin tehty jo tuleville viikolle!

4. Pääsen parin päivän sisällä sekä kampaajalle, kosmetologille että ripsienlaittoon. Loistavaa ylellisyyttä ja freesausta reppureissun jälkeen :D!

5. Olen kiitollinen, että on asiantuntevia ja avuliaita ihmisiä kuten Tiia Konttinen, jonka kirjoituksista olen saanut paljon apua blogin perustamiseen ja ylläpitoon liittyen. Kannattaa tutustua hänen sivustoonsa ja blogiinsa, jos harkitset oman blogin perustamista tai pähkäilet, kuinka saada lisää lukijoita omaan blogiisi.

6. Olen saanut pelkkiä valmiiksi katettuja aterioita matkalta palattuani. Ihanaa, että on ihmisiä, jotka kokkaavat mulle ruokaa, kiitos ihanat!!! Helppo tie mun sydämeen 😀

7. Kivaa, että on lunta, ja niin valoisaa! Aurinko nousee jo kahdeksalta ja laskee vasta viiden maissa iltapäivällä. Päivä on pidentynyt ihan huikeasti näiden kolmen viikon aikana, mitä olin reissussa. Takaisinpaluu lämpimästä kylmään sujui siis oletettua kivuttomammin.

8. Näen tänään pitkästä aikaa Tarua!! Hirmu ikävä ollut veljeä näiden kolmen viikon aikana!<3

9. Pääsen treenaamaan salille! Reissussa käytiin vain kerran nostelemassa rautaa. Onneksi matkaan mahtui melontaa, kiipeilyä, tanssimista, kävelyä ja viidakossa juoksua (voi kyllä..), niin ei ole aivan lösähtänyt olo.

10. Ihanaa syödä taas tuoreita kasviksia! Välttelin tunnollisesti kaikkea freshiä hanavedellä pestyä Thaimaan matkan aikana, ja nyt salaatit maistuvat NIIN hyvältä! Etenkin, kun ei ole itse tarvinnut vielä pilkkoa yhtään, hehheh.

 

10 sormen kiitollisuusharjoitus, kymmenen sormen kiitollisuusharjoitus, kiitollisuusharjoitus, mindfulness, tietoisuustaidot, kiitollisuus, kiitollisuuden aiheita

 

Mistä kaikesta sinä olet kiitollinen tänään? Onko sinulla jokin kiitollisuusharjoitus, jonka voisit jakaa täällä?

Bisous, Niina

P.S. Postaus kirjoitettu eilen eli 13.2!

 

Lue myös nämä aihetta läheltä liippaavat postaukset:

Apua nukahtamiseen: Hyvän yön meditaatio

Rentouttava hengitystekniikka

Mitä mindfulness eli tietoisuustaidot ovat?

Kiukkuinen kiitollisuuspäiväkirja eli miten säädellä pahaa oloa?

 

Bonjour mes lapins! I’ll try to write more in English again.. This time, I want to share my favorite mindfulness-based thankfulness practice that is called ten finger gratitude exercise! It’s quick and simple to do.

Just count your blessings. I suggest you do it 1-2 times per day. I prefer practice first in the morning and last in the evening. Count out on your fingers 10 things you are grateful for. Try to think beyond the obvious things like your family, your home, and your health. Instead, consider to little things — like delicious meal, hot shower and sunshine. Longer you practise, the stronger become your nervous system, areas of your brain, that are responsible for positive thoughts and feelings.

What are those 10 things for you today? Do not hesitate to share them or your favorite mindfulness practise in the comment box! Bisous, Niina

 

Read also:

A good night meditation

Relaxing breathing technique

 

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

suhteet oma-elama mieli syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *