Metsämeditaatio

Tätä postausta kirjoittaessa olen ollut 3,5 päivää mökillä. Sain kuulla, että olen ihan erilainen kuin kaupungissa. Musta tuntuukin erilaiselta: Levottomuuden tilalla on levollisuus.

 

1p7302795.jpg

 

Instagramin kyttääminen on vaihtunut tervapääskyjen lentämisen seurailuun. Aamulla ei tarvitse odottaa aamukahvia tunteakseen itsensä heränneeksi, sillä aamu-uinti ajaa saman asian. Graduahdistus ei saa samaa mittakaavaa kuin kolkossa kirjastossa tuulen humistessa rauhoittavasti taustalla.

 

1p7302808.jpg

 

Luonnolla on ihmeellinen vaikutus hyvinvointiin. Olen kirjoittanut aiheesta aiemminkin blogissa eli jos kiinnostaa, niin käy lukemassa 8 + 1 luonnon hyvinvointivaikutusta tai sitten Psykologiaa-sivuston syvällisemmät katsaukset aiheeseen (Itä- ja länsimainen näkokulma luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja Tutkimustietoa luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin). Alla on meditaatioharjoitus, jonka voit tehdä vaikka rannalla tai metsälenkillä.

 

1p7302804.jpg

 

Metsämeditaatio

Pysähdy ja tarkastele ympäristöä.

Valitse näköpiiristäsi jokin kohde, esimerkiksi puu, kivi, kasvi tai pilvi.

Kiinnitä koko huomiosi tähän kohteeseen.

Miltä se näyttää? Tarkastele yksityiskohtia ja sen jälkeen taustalla olevaa maisemaa.

Jos tunnistat, että alat sanoittaa, selittää tai arvottaa aistimusta, palauta mielesi ystävällisesti takaisin tutkimaan kohdettasi ilman sanoja.

Jatka matkaa ja palauta mieleesi äskeiset aistimukset. Miltä keskittyminen tuntui? Mikä teki siitä helppoa tai vaikeata?

Miltä hetkessä oleminen tuntui?

 

Metsämeditaatio on muokattu Mielenterveystalon sivuilta löytyvästä harjoituksesta. Tutustu muihin metsämieliharjoituksiin täällä.

 

1p7302805.jpg

 

1p7302800.jpg

 

Ollaan bongailtu täällä mökillä bambeja, lepakoita, tervapääskyjä sekä verikuu. Näitkö kuunpimennyksen? Nyt voisin tehdä itse metsämeditaation. Sitten gradua, kesäkeittoa (ks. resepti täältä), saunomista ja mölkkyä.

 

Nautitaan hetkistä!

Bisous, Niina

 

IG: @unepetitelife | FB | unepetitelife@gmail.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *