3 vinkkiä mauttoman ruuan pelastamiseksi /3 tips about how to save flavorless food

25.1.2017

Tänään lounaspöydässä ajattelin teitä. Ajattelin, että minun täytyy jakaa tämä yksinkertainen, mutta toimiva vinkki mauttoman ruuan uudelleen mehevöittämiseen. Tämä tarve ohitti graduanalyysien ajamistarpeeni kevyesti ja tässä nyt ollaan.

Mielestäni ruuasta katoaa huomattavasti makua silloin, kun sen lämmittää uudelleen. Poikkeuksena toki tietyt ruokalajit, esimerkiksi mausteiset padat tmv., jotka saattavat olla voimakkaamman ja mehevämmän makuisia seuraavana vasta päivänä nautittuna. Joskus saattaa käydä myös niin hassusti, että maustaminen vaan epäonnistuu jo alunalkaen tai ruoka on vetisen makuista (silloin perusohjeeni on, että lisää hieman suolaa!). Jotakin puuttuu.

Omat vinkkini maustamattoman ruuan pelastamiseen eivät välttämättä toimi ihan kaikkiin ruokalajeihin sovellettuna. Tai no, tarkemmin ajateltuna en kyllä keksi yhtään annosta, jota nämä kolme luottoainesta eivät pelastaisi:

1. Valkosipuli 
2. Avocado 
3. Mustapippuri

Valkosipuli ja tavallinen sipuli ovat aivan kingejä ja tepsivät juuri siihen, mitä kutsutaan mauttomuudeksi. Kokeile vaikka! Ilahduttavaa on myös se, että suurin osa ihmisistä kokee valkosipulin tuoksun joko neutraalina tai lievästi miellyttävänä ja vain hyvin pieni osa pitää sitä vastenmielisenä, eli anna mennä!

Avocado. Yllätyitkö? Tuoreen avocadon voi muusata lähes minkä tahansa riisi, pasta, pataruuan tai monen muunkin sekaan tai kylkeen. Ruuan maukkaus ja pehmeys lisääntyy, sillä avocado on hyvin rasvainen ja rasvan tuoma maku ja tuntu on useimmista miellyttävä. Avocadon sijasta voit käyttää myös lorauksen oliivi- tai rypsiöljyä.

Mustapippuri. Jos ruuastasi puuttuu terävyyttä ja napakkuutta, se viimeinen silaus, mustapippuri tai jokin muu pippuri on usein miten oikea ratkaisu.
 

P1220187.JPG
Mauttoman ruuan pelastajat!  Esimerkki: Aiemmin tänään tuunasin kidney-papu-tomaatti-kookoskerma -muhennoksen aivan uusiin sfääreihin näiden kolmen aineksen avulla. Kuva on feikattu, sillä todellisuudessa käytin valkosipulirouhetta suoraan myllystä enkä jaksanut pilkkoa kynsiä ;). / The saviors of flavorless food! For example: Today I pimped my kidney bean – tomato – cocos cream stew with these 3 ingredients!

Onko sinulla vinkkejä, miten piristät mautonta ruokaa?

Hyvää viikonloppua ja bon appetit!
Bisous, Niina
 

Ota yhteyttä: niinamariavblog@gmail.com

Seuraa blogia: FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

Hello!
I was thinking about you today, during my lunch, when I pimped yesterday’s leftover food: kidney bean – tomato – cocos cream stew. I started to think that I need to share this tips with you guys, it felt a lot more important than executing my master thesis analysis, so here we go: How to save flavorless food? My answer is:
Add some…

1. Garlic
2. Avocado
3. Black pepper

Instead and in addition to garlic, you can use onion.
Instead of avocado, you can use a dollop of olive or canola oil.
Instead of black pepper, you can use another pepper you like.

Bon appetit!
Bisous, Niina

niinamariavblog@gmail.com

FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys

10 + 2 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle

P1220138.JPG

Kuvaa mahdollisimman usein ulkona. Kaikki, myös sinä itse ja koirasi näytätte freesimmiltä pehmeässä luonnonvalossa ja kuvista tulee tarkkoja ilman ekstravaivaa. Tästäkin kuvasta tuli aika kiva, vaikka otin sen Olympuksen selfie-näytöllä ja malttamaton koira sylissä. // Take your photos outdoors: Light is soft and beautiful and it’s easier to take sharp photos.

 

23.1.2017
Mieti blogin nimi ja URL-osoite tarkkaan. Oikeasti! Myöhemmin niiden venkslaamisesta koituu hankaluuksia. Nimim. Kokemusta on. Hyvästä blogin nimestä voi olla montaa mieltä ja tärkeintä on se, että nimi miellyttää itseäsi. Kuitenkin, lukijoiden ja hakukoneiden kannalta tärkeää on, että blogin nimi kuvaa edes jossain määrin blogin sisältöä.

 

Tarkasta blogisi ulkoasu mahdollisimman monelta eri kokoiselta näytöltä ja lisäksi älypuhelimesta. On hyvä tietää myös, että Google suosii hakutuloksissaan blogeja, joille on räätälöity mobiilimalli. Eli esim. Bloggerissa varmista, että mobiililaitteille näytettävä versio on käytössä. Internetversio puolestaan on siis se, joka näkyy ei-mobiililaitteilla kuten esim. läppärin näytöllä.

 

Valitse riittävän iso ja selkeä fontti. Bloggerin valikosta löytyvät Arial, Courier, Georgia, Times New Roman, Helvetica, Trebuchet ja Verdana ovat hyviä esimerkkejä helppolukuisista fonteista. Suosittelen, että jätä kikkailut erikoisten ja kiekuraisten fonttien osalta sikseen. Tekstin luettavuus on kuitenkin se juttu.

Tarkista oikeinkirjoitus esim. Wordissä ja lue tekstisi ainakin kerran läpi ennen kuin julkaiset sen. Bloggerin tai Google Docsin oikeinkirjoituksen tarkastus on, noh, epäluotettava. Jos haluat viilata pilkkua, tarkasta esim. Kirjoittajan ABC:stä kirjoitetaanko ”ohi menevä” yhteen vai erikseen 😉 Googlailu auttaa myös: Syötä hakukenttään pohtimasi sana ja katso mitä kirjoitusasua Google suosittaa. Lisäksi Google Fightiin voit syöttää sanan, jolla on useampi eri kirjoitusasu tai jonka kirjoitusasusta et ole aivan varma ja katsoa kumpi versio on käytetympi.

 

Jaa saman aihepiirin kirjoitukset useampaan eri postaukseen. Sain bloggaamisen alussa tämän hyvän vinkin eräältä lukijalta. Minulla syntyisi helposti romaani tai ainakin novellikokoelman mittainen sepustus monesta lempiaiheestani. Pitkän postauksen jakaminen kahteen tai useampaan lyhyempään postaukseen varmistaa sen, että lukija lukee kirjotuksen todennäköisimmin loppuun asti ja jaksat itsekin keskittyä ja panostaa paremmin tekstin laatuun, jos et rustaa yhdeltä istumalta kaikkea, mitä tiedät tai haluat sanoa aiheesta. Esimerkiksi, päädyin kirjoittamaan yhden pitkän postauksen sijasta juttusarjaa valokuvaterapiasta, sillä aihepiiri on laaja, näkövinkkeleitä on monia ja perehdyn aiheeseen pala palalta.

 

Lataa blogin kuvat aina alkuperäisessä koossaan. Eli esim. Bloggerissa ei suurena, keskikokoisena tms. vaan ihan siinä alkuperäisessä koossa, sillä joka tapauksessa kuvanlaatu heikkenee ladatessasi sen blogiin, mutta kaikista vähiten, jos noudatat tätä ohjetta ;).

 

Tee jokaisesta postauksestasi lyhyt hakukuvaus ja käytä tunnisteita tekstin lopussa, jotta hakukoneet ja lukijat löytävät blogisi helposti. Mieti osuvia ja kuvaavia ydinsanoja. Kuvatekstit, lihavoinnit ja kursivoinnit, otsikoinnin ja ala-otsikoinnin käyttö nostavat myös blogiasi hakutuloksissa.

 

Tee blogille oma Facebook-sivu ja Instagram-tili. Itsestäni em. neuvot tuntuivat aluksi nihkeiltä, jotenkin vieraalta ajatukselta, mutta mietippä mitä kautta lukijat muuten huomaavat uudet postauksesi? Itse ainakin havahdun vasta siinä vaiheessa, kun saan Facebook-seinälleni ilmoituksen suosikkibloggaajieni uusista päivityksistä enkä käy norkoilemassa blogeissa muuten vain. Tsekkaa une petite lifen Facebook-sivu ja Instagram-tili!

 

Rekisteröi blogisi Bloglovin’iinBlogit.fi ja Blogipolkuun. Nämä sivustot kokoavat yhteen blogeja ja tekevät myös listauksia suosituimmista blogeista. Jotkut lukijat saattavat löytää blogisi juuri näiden sivustojen kautta. Itse olen saanut eniten uusia lukijoita Blogit.fi-palvelun kautta. Myös une petite lifen löydät kaikista em. sivustoilta Blogit.fiBloglovin’Blogipolku 

 

Tutustu aiempaan postaukseeni, johon on koottu aloittelevan bloggaajan tärkeimmät linkit.

 

Toivottavasti näistä ohjeista oli jotakin apua! Kuten aiemmassa postauksessani totesin, on olemassa useampia suomenkielisiä blogeja, jotka käsittelevät pelkästään blogin perustamista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan niihin, sillä tässä postauksessa tarjosin vain pintaraapaisun blogin perustamisvinkeistä.

 

Bisous, Niina

P.S. Täältä löydät ohjeet, kuinka tehdä blogiin yläpalkki Bloggerissa!

niinamariavblog@gmail.com

FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

 

 

 

 

 

Kulttuuri Suosittelen Raha Ajattelin tänään