Miten perustaa oma blogi? – How to start your own blog?

P1029901.JPG

Viisaammat kertoivat, että postauksissa pitäisi olla vain aiheeseen liittyviä kuvia, mutta äh! Sanoisin, että vedä omalla tyylilläsi. Blogeja kasvaa kuin sieniä sateella ja harva erottuu. Plus, jos omistaa näin ihkun nallejumpsuitin niin onhan sitä esiteltävä muillekin!

 

6.1.2017

Aloitin bloggaamisen nelisen kuukautta sitten tuntematta lainkaan blogimaailmaa ja tietämättä edes kunnolla mitä bloggaaminen on. Miksi sitten päätin itse ryhtyä hommaan ja miten pääsin alkuun? Tässä postauksessa valotan kumpaakin kysymystä ja jaan hyödyllisimmät linkit aloittelevalle bloggaajalle.

 

Kesällä päätin, että otan aikaa haaveilleni, tekemisille, jotka tuottavat puhdasta iloa ilman mitään hyötymistarkoitusta. Ennen kaikkea halusin alkaa vuosien tauon jälkeen kirjoittamaan. Kirjoittamaan edes jotakin, missä muodossa tahansa. Ajatus blogista pyöri päässäni parin viikon ajan ja päätin lopulta rikkoa omia rajojani, mennä pää edellä epämukavuusalueelle ja perustaa oman blogin. Luonnostelin blogin aihetta päässäni ehkä tunnin ja selasin blogin perustamiseen liittyviä kirjoituksia saman verran. Sitten se oli menoa.

 

Kuten olen teille muistaakseni maininnut, ylläpidin jo pienenä heppatyttönä virtuaalitallia Geocities.comissa eli une petite life. ei ole ensimmäinen virtuaaliviritykseni. Geocities-saitti on kaatunut jo vuosia sitten. Sääli, sillä olisin mieluusti kyläillyt 10-vuotiaan Niinan tekemässä virtuaalitallissa :D. Silloin back in the days olin aivan täpinöissäni, kun osasin koodata vähän: Virtuaalitallillani soi tarkoin harkittu taustamusiikki, räikeät animaatiot vilistivät silmissä ja jokaisella hevosella oli useampia kuvia sekä pitkä kuvaus luonteenpiirteistä ja muista ominaisuuksista. Siihen aikaan sivustoilla olivat muotia vieraskirjat, joissa keskustelu kävi vilkkaana. Jo tällöin, 2000-luvun alussa löysin googlaamalla ohjeita ja koodeja oman tallin perustamiseen.

 

Sittemmin pidin vaihtoblogia nimeltä Vaihtovuosi 2015: Lyon & Montréal Vuodatus.netissä. Vuodatus.net on todella helppokäyttöinen, suomalainen palvelu, mutta auttamattomasti menneen talven lumia. Perustin vaihtoblogin yhtä spontaanisti kuin une petite lifenkin ja valikoin Vuodatuksen blogialustaksi yksinkertaisesti siitä syystä, että sinne oli kaikista nopeinta perustaa blogi.

 

Oma blogini ei olisi tällaisenaan olemassa ilman kullanarvoisia bloggaajia, jotka neuvovat kädestä pitäen blogin perustamisessa, ulkoasun muokkaamisessa ja siinä miten saada blogille lukijoita. 

 

Jotta sinunkin tiesi bloggaajaksi olisi yhtä siloinen kuin minun tieni oli, haluan jakaa nämä tiedon kultakaivokset, bloggaajan uskolliset apurit ja pahan päivän pelastajat, olkaa hyvä:

Blogikonsultti

Bloggaus.fi 

Kivempi blogi 

Bloggaajat.com

 

Googleen kannattaa myös syöttää hakusanoja: blogin perustaminen, blogille nimi, blogille lukijoita jne. Löytyy nimigeneraattoria sun muuta.

Ammattimaisesta bloggaamisesta kiinnostuneille on myös omia sivustoja:

Tienaa blogilla

Bloggaajat.com 

 

Onnea matkaan! Ja kyselkää lisää, oon mielelläni avuksi siinä missä osaan :)!

 

Bisous, Niina

 

 

niinamariavblog@gmail.com

FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

 

 

How to start a blog? Where to begin? My best advise is: google. Use key words like: how to start a blog, name for the blog, how to find readers for your blog etc. You will find many kind persons who will explain you all, I mean really all about starting your own blog. 

Good luck and go for it!

Bisous, Niina

 

Kulttuuri Suosittelen Raha

Jouluinen tuorepuuro (ve, g)

30.12.2016

Esittelin teille aiemmin arkikulhon. Joulun pyhinä tein aamiaiseksi vähän jouluisempaa ja mausteisempaa tuorepuuroa.

 

Before, I presented you my favorite breakfast that is a self-made fresh porridge, more familiarly, breakkie bowl or just “Bowl”. For the Christmas time, I tried more christmassy Bowl with apple and spices. Here you go!

 

 

PC229664.JPG

 

PC239667.JPG

 

Jouluinen tuorepuuro (ve, g)

 

0,5-1 dl kaurahiutaleita (voit korvata osan kaurahiutaleista esim.  ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)

kanelia

neilikkaa

1 tl vaniljauutetta

 

Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, esim.:

3 kuorimatonta mantelia

3 cashewpähkinää

3 saksanpähkinää

2 tl haluamasi siemeniä

 

n. 1 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)

 

1 omena pieneksi pilkottuna

puolikas banaani pieneksi pilkottuna

1,5-2 dl puolukoita

Valmistus:

Voit laittaa pähkinät ja siemenet likoamaan tilkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet imeytyvät paremmin.

Sekoita ainekset yllä luetellussa järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin marjat ehtivät sulaa matkalla. 

Voit myös valmistaa tuorepuuron jo edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää banaani, omenat ja marjat vasta seuraavana aamuna. 

Pakastemarjat kannattaa sulattaa mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee (ks. lisää täältä)

Bon appetit!

Bisous, Niina

 

 

Christmas breakkie bowl (vegan, gluten-free)

 

1/4-1/2 cup (0.5-1 dl) oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or buckwheat)

 

cinnamon

clove

 1 teaspoon vanilla extract

 

Walnuts, almonds and seeds, e.g.:

3 almonds

3 cashew nuts

3 walnuts

2 teaspoons of seeds

approx. 1/2 cup (1 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy milk if you want add some protein

1 apple finely chopped

½ banana finely chopped

1 cup (1.5-2 dl) of lingonberries

 

Preparation:

You can put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients are better absorbed.

Mix the ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt for half an hour before eating.

You can also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case, add the banana, apple and berries the next morning.

Frozen berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is maintained. Room temperature is the best to defrost the berries.

Bon appetit!

Bisous, Niina

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys