Talviseksi tuunattu kesäkeitto (vegaani, gluteeniton) / Traditional Finnish summer soup goes winter (vegan, gluten-free)

21.11.2016

In English below

 

Hola!

Tätä suomalaista perinneherkkua olen tarjoillut jo useampaan otteeseen vaihtokavereilleni ja hyvin on maittanut, vaikka maistelijoiden joukossa ei ole ollut koskaan yhtään vegaania tai kasvissyöjää.

 

PB170382.JPG

 

 

PB170384.JPG

 

 

PB170385.JPG

 

 

PB170390.JPG

 

 

PB170391.JPG

 

 

PB170392.JPG

 

Talviseksi tuunattu kesäkeitto (vegaani, gluteeniton)

Valmistusaika 30-45 min

 

6-9 annosta

Huom: Käytä sesongista riippuen suomalaisia tai luomuvihanneksia! Kesäkeitto on parhaimmillaan, kun vihannekset ovat tuoreita eivätkä esim. pakasteita.

 

3-4 (n. 300 g) porkkanaa

1 (n. 400 g) kukkakaali JA/TAI parsakaali

4-6 (n. 300 g) uutta perunaa

1 kevätsipuli varsineen tai 1 tavallinen sipuli

1 l vettä (korvaa osa tai kaikki kasvipohjaisella maidolla ja/tai kermalla)

2 tl suolaa

n. 3 dl tuoreita herneitä palkoineen tai pakasteherneitä

4 dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa

tuoretta tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna tai hätätapauksessa herbs de province

mustapippuria

1 pkt eli n. 200 g vegaanista yrttien tai ruohosipulin makuista ”sulatejuustoa” (esim. Violife, Sheese, Tofutti)

 

1.  Pese kaikki vihannekset.

2.  Viipaloi porkkanat, paloittele kukka- tai parsakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.

3.  Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen parsakaalia lukuun ottamatta. Anna kiehua noin 15 minuuttia.

4.  Lisää joukkoon herneet. Jos käytät herneen palkoja, paloittele ne.

5.  Lisää maito keittoon.

6.  Lisää parsakaali ja sulatejuusto ja anna kiehua 2-3 minuuttia.

7.  Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja mustapippuria.

 

BON AP’!

Peas & Love, Niina

Ota yhteyttä: niinamariavblog@gmail.com

Seuraa blogia: FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

 

Hola!

Lately I’ve been cooking for my international friends and I found out that traditional Finnish dishes are never vegan and very rarely vegetarian. So I decided to create a vegan version of this traditional Finnish soup that we use to eat during summer in our summer cottages. Because it’s getting cold and dark, I decided to add some creamy cheese to make the soup even more warming and nutritious. My summer soup reminds a lot of the original one but instead of the dairy products I used vegan ”milk” and ”cheese” 

 

Traditional Finnish summer soup gone winter (vegan, gluten-free)

Preparing time 30-45 min

6-9 portions

 

3-4 (approx. 300 g) carrots

1 (approx. 400 g) cauliflower AND/OR broccoli

4-6 (approx. 300 g) new potatoes

1 spring onion or 1 “normal” onion

1 liter of water

2 tsp salt

approx. 3 dl of fresh or frozen peas

4 dl soy milk or other vegan milk

finely chopped fresh dill, parsley or chives, or in emergency you can also use herbs de province

black pepper

1 package (approx. 200 g) herbs or chives tasting vegan creamy “cheese” (eg. Violife, Sheese, Tofutti)

 

1. Wash all vegetables.

2. Slice the carrots, cut the flower, or broccoli florets, roasted potatoes and chop the onion.

3. Put the vegetables (except broccoli and peas) boil in salted water. Let it boil for about 15 minutes.

4. Add the peas. If you use the pea pods, chop them.

5. Add the milk to the soup.

6. Add the broccoli and creamy cheese and let the soup boil for 2-3 minutes.

7. Add herbs and black pepper.

 

BON AP’!

Peas & Love, Niina

niinamariavblog@gmail.com

FacebookInstagramBlogit.fiBloglovin’Blogipolku

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.