Vegaanin grilli kuumana ja elämää parvekeella

Mä rakastan meidän partsia! Oon jo ilmoittanut muutamalle ystävälle, että aioin viettää koko kesän siellä, että tervetuloa vaan kyläilemään (pitäisköhän postillekin tehdä osoitteenmuutos..?). Grilli käy kuumana harva se päivä ja blogisuoni sykkii ennätys voimakkaasti raittiissa säässä.

Seuraavaksi ihan vaan fiilistelykuvia ja muutamia ideoita helppoihin vegaanisiin grilliruokiin, s’il vous plaît! Vaikka sää on jo kesäinen, aivoni eivät ole päässeet luovalle tauolle, eli kokkailujen suhteen mennään edelleen nopeus- ja helppouslinjalla (ks. edelliset laiskannaisen reseptit täältä ja täältä).

 

P5150900.JPG

 

P5150903.JPG

 

Grillikausi avattiin ihan vaan marinoidulla tofulla grillissä, jonka lisukkeena oli uunissa paistettuja peruna- ja porkkanalohkoja, muusattua avocadoa, samba oelek-kastiketta ja salaattia.

 

Lohkoperunat ja -porkkanat uunissa

Perunaa

Rypsiöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Muita mausteita valintasi mukaan esim. valkosipuli ja cayennenpippuri toimivat mielestäni etenkin lohkoperunoissa!

Uuni kuumaksi n. 225 C ja anna paistua noin. 30 min.

 

Seuraavana päiväni grillissä kuumeni vähän useampaa sorttia:

 

P5210961.JPG

 

P5210968.JPG

 

P5210970.JPG

 

Soijarouhepihvejä vegejuustolla

Mun seuralaisten nauttimia sekalaisia lihatuotteita (Pakko kertoa tähän väliin, että multa on kerran kysytty, kun olin ulkona syömässä, että saako mun vegepöperöt valmistaa samalla pannulla kuin ravintolan muut sekaaniruuat. Jäin hetkeksi aukomaan suutani kuin kala kuivalla maalla (ai kituva kala, ompas epäsopivaa huumoria vegaanille, hyh!). Ylitettyäni hämmingin totesin vaan, että saahan toki, kiitos kysymästä. Mutta for God’s sake, en mä saa näppylöitä tai hengenahdistusta lihasta, en ole lihalle allerginen, mä en vain halua eettisistä, moraalisista ja ympäristösyistä syödä sitä! Kunhan mun soijanakkeihin ja tofupaloihin ei tartu pannulta vanhan rasvaisen kalan makua niin kaikki okei! Vaikka siis toki ko. henkilö ihan ystävällisyyttään varmasti kysyi, ei sillä, mutta itselle aika jännä ajatus.)

Kesäkurpitsaa

  • Grilliin vaan (voitele öljyllä, jos tahdot)
  • Suolaa

Pannulla paistettiin lisäksi parsaa, joka on mun tän kevään uusi ihastus!

  • Leikkaa/katko puisevat päät pois parsan ”juuresta”, joskus täytyy nippaista melkein 3 cm pois
  • Paista pannulla oliiviöljyssä lieden täydellä teholla noin 3-10 min (en ole katsonut kellosta, niin siksi noin epämääräinen aika-arvio)
  • Varo, ettei parsa muutu lötköksi, eli napakka suutuntuma pitää säilyä. Itse varmistan tämän niin, että otan maistiaisen muutaman minuutin kypsennyksen jälkeen
  • Suolaa

Lisukkeeksi oli ranskanperunoita, patonkia ja salaattia. Tietää, että kesä on tullut, kun saldeen saa pilkkoa kevätsipulin varsia!

 

P5200950.JPG

 

P5200955.JPG

 

Mitkä on sun parhaat grilliherkut? Entä missä grillailet mieluiten: partsilla, terdellä, erämajalla, mökillä, rannalla, festareilla kertakäyttögrillillä, mitä näitä nyt on?

Ihanaa alkavaa Suomen kesää kaikille! Tää lämpö ja aurinko on kyllä niin tervetullutta!

Bisous, Niina

 

***

Barbeque season finally arrived in Finland!

 

Lue myös / Read also:

Helppo ja nopea kermainen pasta tai risotto (vegaani) / Quick and easy creamy pasta or risotto (vegan)

Maailman terveellisin omenapiirakka (gluteeniton, vegaani) / The healthiest apple pie in the world (vegan, gluten-free)

Sipsikaljavegaanit for dummies / Vegan who likes chips and beer, I beg you pardon?!

 

Jos tykkäät blogistani, äänestä une petite lifea The Blog Awards Finlandin ehdokkaaksi 2017, KIITOS<3!

Vote my blog on Blog Awards Finland 2017! THANK YOU<3

unepetitelife@gmail.com | Facebook | @unepetitelife

 

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.