Vegaanin ruokapäiväkirja : kaura-hummus hampurilaiset ja täytetyt kesäkurpitsat
Vegaanin ruokapäiväkirja vol 2, s’il vous plaît! Tämän postauksen ruokailut ovat toissa viikolta. Jatkossakin ruokapäiväkirjoissa tulee olemaan pientä viivettä, sillä räpsin kuvia enemmin talteen myös syksyn varalle, jos meinaa inspiraatio (epätodennäköistä) tai kuvausvalo (todennäköistä) loppua. Ja tosi kiva huomata, että tykkäsitte vegaanin ruokapäiväkirjasta ylipäänsä! Teidän into tarttui myös muhun, ja uskoakseni jaksan kehitellä aiempaa mielenkiintoisempia safkoja kesän mittaan, pysykää kuulolla!
Aamupalaksi söin yllätys yllätys tuorepuuroa (katso reseptit: ”perus” tuorepuuro, mausteinen tuorepuuro, mansikka-maapähkinävoi tuorepuuro ja hedelmäinen tuorepuuro) ja nautin kaksi kotitekoista cappucinoa. Makeutettu soijamaito on tosiaan mielestäni paras ja eniten lehmänmaitoa maultaan muistuttava kaffen kaveri (eli tuoreille vegeille tai kokeilunhaluisille sekasyöjille helpoimmin lähestyttävä vaihtoehto), mutta myös mantelimaito ja kauramaito sopivat oikein hyvin. Tulevina päivinä menee testiin Alpron Soya for Professionals, ja voisin sitten vinkata teille, että onko Lidlin ja Alpron soijamaitojen vaahtoutuvuudessa tai maussa tilastollisesti merkitseviä eroja ;).
Lounasta päästiin nauttimaan valmiiseen pöytään eli mun iskälle. Hän oli taas laittanut ihanat vegesafkat: täytettyjä kesäkurpitsoja ja tomaatteja uunissa sekä uusia perunoita. En muista enää tarkkaan, mitä täytteenä oli, mutta ainakin riisiä, kevätsipulia, soijakermaa, mausteita ja päällä Violifen pizzajuustoa. Violifen juustot ovat mielestäni aivan ykkösiä vegaanijuustoista! Niihin mulla tulee ihan samanlainen himo, kuin back in the days normi juustoihin. Knoppitietona, että mulle kaikista hankalinta vegaaniksi ryhtymisessä oli luopua juustoista, maitotuotteista ja kananmunista. Ekat puolitoista vuotta menikin niistä unelmoidessa, mutta sen jälkeen en ole ko. tuotteita kaivannut.
Sain iskältä mukaan kasvispihvejä, joten päätin tehdä dinneriksi superhelppoja burgereita. Kaupoista valmisruokapuolelta löytyy hyviä pihvivaihtoehtoja mm. härkäpapupihvit ovat päteviksi todettu. Hampurilaisten kansiksi käytin 100 % kauraa sisältäviä leipiä. Leivät voi halutessaan lämmittää kevyesti pannulla tai paahtaa leivänpaahtimessa, kuten itse tein, koska mulla on aina leipä pakkasessa (sitä kuluu niin vähän). Voitelin kauraleivät hummuksella, ripottelin päälle vähän valkosipulijauhetta ja oreganoa sekä viipaloin tomaattia. Ja tietty kevätsipulia :D!
En muista enää tarkalleen, mitä muuta tuli päivän aikana syötyä, mutta todennäköisyydet ovat sen puolella, että varmaan ainakin yksi omena, porkkanoita ja jättiannos salaattia meni kupuun.
BON APP’!
Bisous, Niina
Lue myös:
Ensimmäinen vegaanin ruokapäiväkirja
Tuorepuuro (ve, g) ja marjakokkailua Kokkikoulu Espassa
After ski -fiiliksiä ja vegaanisia mietintöjä
Noloimmat kesäbiisit 2017 ja vinkit uuden musiikin löytämiseen
unepetitelife@gmail.com | Facebook | Instagram