Viikonlopun vikkelä vegecarbonara (g, ve)
Hyvää sunnuntaihuomenta!
Päätin pitkästä aikaa jakaa teille vegereseptin! Hiljaisuus tällä saralla heijastelee täysin kiireistä elämäntilannettani. Sitä vastoin viime kesä ja alkusyksy olivat varsinaista uusien makuyhdistelmien ja ohjeiden kehittelyn kulta-aikaa. Uutta reseptiä pukkasi päivittäin, ja huvitin itseäni suunnittelemalla heti aamusta koko päivän menun.
Oli hauska huomata ihan konkreettisesti, kuinka luovuus kukki lomalla tai silloin, kun kalenteri huusi tyhjyyttään. Hektisen talven aikana kehitin kuitenkin pari helppoa, nopeaa ja arkista ateriaa. Ensin alkuun ajattelin, että en mä tällaisia räpellyksiä kehtaa blogissa julkaista, mutta tarkemmin ajateltuna olisin itse aloittelevana vegaanina kaivannut vinkkejä juurikin vaivattomiin ja vikkelästi valmistuviin jokapäiväisiin aterioihin enkä niinkään siihen, kuinka loihditaan upea vegaaninen menu.
Eli vegecarbonara, s’il vous plaît! Toivottavasti nimi ei johda liikaa harhaan, mutta jostakin syystä tämän ruuan makumaailma muistutti minua hieman pasta carbonarasta, ja niinpä nimesin reseptin tämän kaikille tutun italialaisherkun mukaan. Ainiin, pastaan viittaavasta nimestä huolimatta, teen kastikkeen kylkeen useimmiten riisiä, heheh.
Vegecarbonara (g, ve)
Täysjyväriisiä tai –pastaa
Kaurakermaa
Soijakastiketta
Savupaprikajauhetta
Kylmäsavutofua
Lisukkeeksi: Parsakaalia ja pinaattia
Valmistus:
Keitä riisi tai pasta ja vähennä kypsymisajasta 2-4 minuuttia. Murusta tofu. Kun keittoaika on kulunut, lisää sekaan kaikki loput ainekset ja kuumenna ruoka. Parsakaali ja pinaatti maun mukaan raakoina tai al delte.
BON APP’ <3!
Bisous, Niina
***
Muut vegereseptit löydät täältä! / Find out my other vegan recipes here!
Facebook // Instagram @unepetitelife // Blogit.fi // Bloglovin’ // unepetitelife@gmail.com
***
Happy Sunday guys!
I wanted to share this super easy, simple, everyday vegan recipe with you. Hope you’ll like it!
Vegecarbonara (g, ve)
Whole grain rice or pasta
Cooking cream made of oats or soy
Soy sauce
Smoked paprika powder
Cold smoked tofu
Extracts: Broccoli and spinach
Preparation:
Cook rice or pasta and reduce the maturation time for 2-4 minutes. After the cooking time has passed, add all the remaining ingredients and heat a bit.
BON APP’ <3!
Bisous, Niina