rv19-22, aika alkaa todella menemään paljon nopeampaa

Ihan hävettää, että viime kirjoituksesta on jo lähes kuukausi, ja niin paljon on ehtinyt tapahtumaan siinä ajassa!

Rv19-22 aikana on muun muassa:

 

  • Olen tuntenut outoja vihlaisuja alavatsassa, jotka olen tulkinnut kohdun kasvukivuiksi tai kannattimien löystymiseksi, jolloin on täytynyt lenkkeillä hieman rauhallisemmin.
  • Ruokahimot ovat vaihdelleet viikottain, milloin se on jokin jäätelö(magnum, pigviinituutti, classic puikko..), hapankaali, puolukkahillo, makkara, päärynä.. himot olleet välillä mitä oudoimpia!
  • Käyty rakenneultrassa, jossa meidän poika kovasti liikuskeli ja oli ihanan aktiivinen, jatkuvasti syömässä nyrkkiään. Kaikki oli hyvin rakenneultrassa ja saatiin kuulla että kaikki on hyvin pojalla, ei ollut mitään huolenaihetta tai huomautettavaa. Käytiin rakenneultrassa viikolla 21(20+1) ja saatiin silloin painoarvioksi 320grammaa, joka oli viikkojen puitteissa viitearvoissa. Tästä on tultu jo pari viikkoa eteenpäin, hurjaa tosiaan miten aika menee niin vauhdilla!
  • Jäin raskausviikolla 21(20+4) pois töistä erityisäitiysrahalle, koska riski työssä saada korona on suuri, eikä koronan vaikutuksia sikiöön tiedetä. Sen vuoksi olen viralliseen äitiyslomaan asti nyt sitten kotona, ellei Suomessa koronatilanne mene siihen pisteeseen, että pystyisin palaamaan töihin.
  • Tunsin viimeinkin meidän ihanan pienen liikkeet viime viikolla, eli raskausviikolla 22(21+1) ja siitä asti näitä liikkeitä on tuntunut päivittäin, mikä on ollut aivan ihanaa. Vielä kun potkut tuntuisivat uloskin päin niin pääsisi mieskin niitä tuntemaan! 🙂

Summa summarum, raskaus etenee todella ihanasti ja energisesti, alun pahoinvointi on takanapäin! Kovasti jaksan ja haluan touhuta, toki olen varmaan tyypillisen esikoisen odottajan tyyppisesti paikoin hieman varovainen. Koko raskauden olen kärsinyt ainoastaan hieman huimauksesta, mutta kipuja tai supistuksia minulla ei ole juuri ollenkaan ollut, ja toivotaan että tilanne myös pysyy tällaisena.

 

Ihanaa tulevaa kevättä kaikille,

toivoen, toivelapsesta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *