Puutarhurin työkalut saivat uuden kodin puutarhavajasta

Jos viime kesänä pihan rakennustöissä tehtiin lapsille leikkimökki ja laajennettiin terassia, niin tänä kesänä rakennusprojektit ovat olleet vain ja ainoastaan puutarhahommiin liittyviä. Ja siitäkös minä olen mielissäni.

Tänä kesänä olen saanut puutarhaan liittyville tavaroilleni ihka oman säilytyspaikan, puutarhavajan.

Tavarat alkavat löytää omat paikkansa

Tarve puutarhavajan olemassaololle heräsi itseasiassa muualta kuin minulta itseltäni. Ilmeisesti pihavarastossamme alkoi olla jo niin monta multasäkkiä, lannoitelaatikkoa, kukkaruukkua ja mitä-näitä-puutarhatarvikkeita-nyt-on, että muille tavaroille ei muka meinannut jäädä tarpeeksi tilaa. Myönnän että olin toki vienyt parhaat paikat heti oven vierestä, jotta tavaroiden nopea noutaminen olisi mahdollisimman kätevää. Ja nopeasti sitä on kaikenlaista pihan ja puutarhan hoitoon tarvittavaa kertynyt. Niin minulta sitten varovasti kysyttiin, olisiko ihka oma puutarhavaja minulle mieleen. Eipä siinä kauaa tarvinnut miettiä mitä kysymykseen vastaisi.

Puutarhavajan rakentamisen toteutus oli pääasiassa appeni osaavissa käsissä, mutta vajan desing on  minun. Pinterestiä vähän selailtuani, suunnitelma oli selvä. Ja vajasta tuli juuri sellainen kuin suunnittelin. Pieni ja sievä.

Puutarhavaja ennen maalausurakkaa

Leveyttä on juuri ja juuri yli metrin ja syvyyttä hieman reilu puoli metriä. Mutta siihenkin tilaan mahtuu pöytätaso istutustöitä varten, muutama hylly ja tulevaisuudessa myös koukkuja säilytystilaksi. Osassa vajaa mahtuu säilyttämään myös korkeampia tarvikkeita, koska pöytä ei ole ihan koko vajan levyinen. Pöydän alle mahtuu hyvin ruukkuja ja menisi sinne koon puolesta vaikka multasäkkikin. Sivu-ulkoseinälle ajattelin laittaa kiinnikkeitä pidempiä tarvikkeita, kuten haravaa varten. Ovien sisäpuolille voisi myös laittaa muutaman ripustusnaulan, ainakin lasten kastelukannuille.

Maalasin vajan taustalla olevan seinän kanssa samalla sävyllä, jotta se ei kovin pomppaisi ympäristöstään esiin. Vaja on sijoitettu sivupihalle, joka on pääasiassa vain läpikulkukäytössä. Mutta ei tämä pikku puutarhavaja mielestäni mikään pihan rumilus ole, vaan vaja on oikeinkin nätti, jos minulta kysytään. Ja uskon, että se tulee olemaan oikein näppärä käytössä. Puutarhavaja kokoaa kaikki pienemmät puutarhatöissä tarvittavat työkalut ja välineet yhteen paikkaan, ja siististi piiloon ovien taakse.

Valmis puutarhavaja
Valmis puutarhavaja
koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *