Tomaattitalosta.

Chilipaprika Biquinho.

Tomaattitalomme on mallia Lykke, neliöitä siinä on kahdeksan. Se valmistui toukokuussa. Koska yöt ja aamut ovat täällä jo viileitä, siivottiin se nyt viikonloppuna ensi kevättä odottelemaan. Paprikoiden, chilien, kurkkujen ja tomaattien kasvatus onnistui jo ensimmäisenä kesänä erinomaisesti, satoa on tullut kiitettävä määrä. Paprikat ja chilit kylvettiin keväällä itse siemenistä, tomaatit ja kurkut ostettiin valmiina taimina ja istutettiin suoraan paikoilleen. Ensi keväänä esikasvatan kaikki taimet itse. Chilit saatan kylvää jo joulukuussa. Minulla onkin jo kaikki siemenet valmiina; keltaisia ja punaisia Biquinhoja, Evakko-tomaattia ja patiokurkkuja. Patiokurkkuja siksi, koska haluan käyttää ensin vanhimmat siemeneni pois. Kurkun taimet olivat tänä kesänä Tasty greeniä, se oli hyvä lajike. Mutta näistä Chilipaprikoista olen aivan erityisen iloinen, ihastuin Biquinho-lajikkeeseen. Sillä on ihanat, pienet, maukkaat hedelmät ja niitä on paljon.

Eilen keittelin kotikokin tykätyimmällä paholaisenhillo- reseptillä taivaallista hilloa.
Koti Piha ja puutarha

Unikkorakkaudesta.

Unikot kesällä 2023.

Unikkorakkauteni alkoi muutama vuosi takaperin Meiran maustepurkista kylvämilläni siemenillä. Kylvö onnistui ja kauniit, yksinkertaiset vaaleanvioletit kukinnot sulattivat sydämeni. Tänä kesänä sain nauttia kasvimaallani sulka-, pioni- ja oopiumiunikoiden kukkaloistosta. Loppukesästä keräsin niiden tuulentuneet siemenkodat säilöön odottamaan ensikevään kylvöjä. Muutamia siemenpussejakin ostin loppukesän alesta jo kevättä varten, silkki- ja tulppaaniunikoita. Unikoissa minua kiehtoo erityisesti niiden historia, onhan niitä viljelty Suomessa luostareissa jo keskiajalla. Ne ovat helppoja kasvatettavia ja niistä pääsee nauttimaan pitkin kesää kun kylvää jaksottamalla toukokuun alusta aina heinäkuun puoliväliin saakka.

Koti Piha ja puutarha