Unelmaduuni, haen heti!

Pling! Sinulle on uusi viesti. Jaahas, työhakuvahti on taas löytänyt ilmoituksen uudesta työpaikasta. Katsotaan…

Tulevaisuuden sparraaja, joo voisin olla sellainen. Oi, tunnenkin tämän yrityksen nimeltä, mitäs muuta täällä sanotaan?

Oi oi! Oi oi! Tämähän on kuin suoraan minun CV:stä! Nehän hakee minut! Pakko hakea sinne heti ennen kuin muutkin huomaa tämän. Mutta mitä oikein kirjoitan hakemukseen erottautuakseni joukosta? Kyseessä on kuitenkin tunnettu brändi johon varmasti moni hakee. Hmm…

Tunnistako itsesi noista ajatuksista kun luet työpaikkailmoituksia? Minä ainakin joko innostun tai lannistun, ellei kyseessä ole todella tylsä ilmoitus, sitten menetän kiinnostukseni jo ennen kuin ehdin lukea loppuun. Kun innostun, haluan tietysti heti hakea paikan, ja alan jo visualisoimaan miltä olisi olla siellä töissä, tekemässä sellaisia asioita mitä listataan työpaikkailmossa. Olen viime aikoina innostunut lukuisista paikoista, ja hakenutkin suurimpaan osaan niistä. Vielä ei ole löytynyt se unelmaduunipaikka joka olisi molemminpuolinen match, mutta olen oppinut valtavasti tästä prosessista.

Yhden selkeän game changerin olen kokenut todella hyväksi. Ennen kuin laitat hakemuksen sisään, soita ilmoittajalle! Kysy asioita kuten mitä he odottavat hakijalta, sellaista mitä ei ilmoituksesta käy ilmi. Kysy myös millaista kokemusta tai taitoa juuri tässä haussa priorisoidaan. Tällaiset asiat ei välttämättä käy ilmi ilmoituksesta eikä ilmoittaja ehkä ole pystynyt sanoittamaan sen, mutta keskustelusta se käy ilmi. Toinen äärettömän hyvä asia soittamisessa on se, että sinä et ole enää vain nimi paperilla, vaan sinulla on ääni ja persoona mihin tämä henkilö on jo päässyt hieman tutustumaan. Usein haastatellaan hakijoita jo hakemusajan puitteissa ja sinne soittaminen nostaa mahdollisuutesi päästä haastatteluun.

Nyt kun tiedät mitä taitoja ja kokemuksia he arvostavat tässä haussa, voit tuoda ne esille hakemuksessa ja CV:ssä. Jos olet ollut pitkään alalla, et välttämättä heti tule ajatelleeksi että sinulla itse asiassa on kokemusta asiasta mitä he hakevat, mutta taas, keskustelun aikana se voi nousta sinulle mieleen. Tuo myös esille miksi haluat juuri tähän yritykseen ja tähän positioon töihin, mikä herätti kiinnostuksesi?

Tuleeko sinulle muita hyviä kikka kolmosia mieleen? Jaa ihmeessä kommettikentässä! Onko sinulla mielenkiintoinen ura- tai rekrystoori? Kuulen mielelläni senkin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *