Arki-illasta vie kauas Kolmon3n

Miten unohtaa arki keskiviikkona?

image.jpeg

Syömällä viisi ruokalajia. Ja kaksi keittiön tervehdystä. 

Paikkana toimi Kalliossa kolmannella linjalla sijaitseva Kolmin3n. 

image.jpeg

Päätimme ottaa viiden ruokalajin menun, vaikka pääruokana olikin minua epäilyttänyt savustettu poronkieli (korvasieni-tattaririsoton kera). En ehkä ole kovin tottunut sisäelinten/muiden tavanomaisista paloista poikkeavien osien syömiseen. Mutta rohkea rokan syö!

Alkuun saimme keittiön tervehdyksenä parsakeittoa. Alkupalaksi tarjoiltiin parsaa bearnaisekastikkeessa, karamellisoidun sipulin kera.

Toisena alkupalana oli riimihärkää, joka syötiinruistikun kanssa. Herkullista!

image.jpeg

Pääruuaksi olikin Kolmos3en omaa bravuuria, poronkieltä korvasieni-tattaririsoton kera. 

image.jpeg

Jälkiruokaa ennen tarjoiltiin virkistävä, ginillä maustettu kurkkusorbetti. Sen jälkeen saimme Hakaniemi-juustoa ja porkkanahilloketta. 

Varsinainen jälkiruoka, Kolmos3n sekamelska jäi kuvaamatta: kyseessä oli aivan järisyttävän  huikea suklaaganache mustikka- ja kinuskikastikkeella, jonka päälle oli murskattu marenkia. Kun näin annoksen, taisi kuvaus unohtua samantein. Voin sanoa, että kyseessä oli kyllä ikimuistoinen jälkkäri – päätynee jälkkäreiden top-listalle.

Lämmin suositus; riko arki ja lähde isolle illalliselle. Tekee hyvää, lupaan sen. :)

*Menu muuttunut bloggauksen kirjoittamisen jälkeen. 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma