Kahvitauot – oodi old school hommalle

 

Urban dreams kahvitauko.JPG

Kahvitauot ovat Suomessa aika legendaarinen juttu. 

Ekassa kokopäiväisessä työpaikassani oli selvää, että klo 9.00 ja klo 14.00 kaikki kokoontuvat kahville yhteisen kahvipöydän äärelle. Jos et saapunut paikalle, tuntui, että se ei ainakaan herättänyt kunnioitusta – kyllä tauolle pitää olla aikansa. 

Seuraavassa työpaikassani ei pidetty säännöllisiä taukoja, mutta työajat olivat vapaat, ja välillä unohduttiin höpöttelemään kaikenlaista tai luettiin naistenlehtiä. Sama jatkui seuraavassa. Tällä tavoin se on siitä lähtien mennytkin, sillä viestinnän alalla ei aina ole työehtosopimusta, jossa taukoja tarkemmin määriteltäisiin. 

Nykyisessä työpaikassani taukoillaan kyllä. Tehdään töitä, mutta on aikaa myös tauolle ja juttelulle ja se kuuluu myös asiaan. Itse tosin huomaan, että työssä, jossa pitää koko ajan olla medioiden äärellä ja tavoitettavissa, joutuu helposti ”limboon” ja taukoilu jää. Jos on taukoa, saatan käyttää sen somessa surffailuun tai henkilökohtaisiin viesteihin vastailuun. 

Urban dreams kahvitauko 2.JPG

Taukoilukin kaipaa rutiineja. Varsinkin etäpäivinä, jolloin tuntuu, että paukuttaa vaan töitä menemään ja roikkuu meilissä. Siksi kahvitauon uudelleen lanseeraaminen ja brändin kohotus lienee paikallaan.

Siksi haastan: Freelancer, etäilijä! Kampanjoi kanssani. Keitä nyt kahvia ja nauti se ikkunasta ulos katsellen. 

Muita tapoja palautua työpäivän aikana voit lukea Hesarin jutuista täällä ja vaikkapa täällä

/M

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *