Pariisin kevät
”In Paris, when you are enjoying a bottle of claret in a restaurant with friends, or walking your dogs along the Seine, that moment suffices in itself.”
Tulin kirjoittamaan ihanasta viikonlopustani pitkästä aikaa Helsingissä (ja Nuuksion metsissä), mutta tajusin etten ole kertonut teille mitään viikon takaisesta reissustani. Palattuani alppireissulta oli laitettava viikon työt pakettiin tehokkaasti, sillä perjantaiaamuna koitti paluu Ranskaan. Takatalven iskiessa juuri tuona aamuna, ei ajoitus olisi voinut tuntua täydellisemmältä… Oli ”ihan” mukava suunnata takaisin Helsinki-Vantaalle ja keväiseen Pariisiin. Rakas ystäväni muutti vuoden alussa tuohon ihanaan kaupunkiin, ja me toki innokkaina vierailemaan varasimme toisen ystäväni kanssa lennot hänen luokseen alta aikayksikön. 😀
Suuntasimme reissuun ilman minkäänlaisia suunnitelmia tai bucketlistoja. Kaikkien toiveissa oli kiireetön, päämäärätön kolmen päivän fiilistely & haahuilu tuossa mielettömän kauniissa kaupungissa. Ilmoitimme että riittää jos voidaan piipahtaa Ladureella, muuten nähtävyydet voidaan jättää innokkaammille. Vehreiden puistojen läpi ja katuja pitkin kulkiessa emme voineet muuta kun huokailla, että Pariisi todella on aina hyvä idea. Okei, myönnettäköön että freshien brunssien rakastajana saavuimme yhden toiveen kera Pariisiin. Halusimme testata paljon hehkutetun Season ravintolan. Tämän lisäksi löysimme pari muuta aivan ihanaa ruokapaikkaa, joista haluan teille vinkata.
Pari kertaa blogeista bonganneena sekä vielä pariisilaisen ystävättäremme vinkattua tästä paikasta oli se päästä itse testaamaan, enkä yllättynyt että paikka vakuutti meidät. Jokaisen freshin ruoan ja valoisan tilan rakastajalle. Avotoastit ja poached eggit upposivat hyvin. :) Kannattaa varautua odottamaan brunssille tunnin verran, tai mennä hyvissä ajoin, on nimittäin paikallisten suuressa suosiossa.
Tämä spotti sijaitsee parin korttelin päässä Seasonista. Tarjolla on mielettömän herkullisia tuorepuristettuja mehuja, kurkumainkiväärishotteja, gluteiinittomia täytettyjä focaccioita, kaiken sortin bowleja (matcha, acai, golden… you name it) ja aivan mielettömän hyvää kookosmaitoon tehtyjä erikoiskahveja. Molemmille aamiaispaikoille pisteet fresheistä raaka-aineista, viihtyisästä miljööstä ja visuaalisista, luovista annoksista.
Marcelloon astuessa kokee Ranskan sijaan hetken olevansa Italiassa. Bongasimme tämän sympaattisen puutarhamaisen ravintolan kadulta, ja päätimme antaa sille mahdollisuuden, koska ravintola oli täynnä sunnuntaipäivää brunssin parissa viettäviä pariisilaisystäväporukoita. Onneksi annoimme. Listalla oli toinen toistaan herkullisemman kuuloisia annoksia. Meidän teki mieli comfy foodia ja tilasimme sitruuna-avokadopastaa, pestopastaa, sekä sahramirisottoa. Jokainen annos oli täyskymppi sekä mauiltaan että esillepanoltaan.
Avocado lemon pasta & fresh basil pesto pasta at Marcello, Paris. 8 rue Mabillon.
Vaikka Pariisissa mielettömiä ravintoloita voi löytää loputtomasti, haluan luultavasti ensi kerrallakin suunnata näihin kolmeen, niin suuren vaikutuksen ne teki kokemuksellaan. Kulttuurin osalta minulla on vain yksi vinkki: fiilistele, kävele, ime jokainen hetki kaikilla aisteilla. Pariisi jos joku tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kuinkahan monta kertaa törmäilin ihmisiin, kun yritin kokea kaiken ympäriltäni: Seinen, leudon lämpimän tuulenvireen, tyylikkään pariisilaisen pariskunnan tuijottamisen kävelyllä, miehen tulkitsemassa Chaplinia pianolla keskellä siltaa… Jos voisin jotain tuoda Pariisista kotiin, niin se olisi tuo nautiskeleva, kiireetön elämäntapa. Stressaavatko ranskalaiset lainkaan, mietin. Vietin Pariisissa vain kolme päivää, mutta jotain todella rentouttavaa, vapauttavaa tuossa kaupungin energiassa oli.
Mummorytmin omaavina (my girls <3) panostimme enemmän brunsseihin, ja illalliset syötiin spontaaneina. Tajuttiin sunnuntai iltana että olimme syöneet japanilaista, intialaista sekä italialaista ruokaa, eikä juuri mitään ranskalaiseen keittioon viittavaa, mutta väliäkö tuolla. :D Sunnuntai iltana Elina johdatti meidät aivan supercozylle ravintolan sisäpihalle, jossa punkkulasin äärellä fiilisteltiin viikonloppua. Olisipa voinut pysäyttää ajan. <3 Kokattiin viimeinen dinner Elinan kämpillä, jossa oli mielestäni jotain todella romanttista. Ehkä johtuu siitä että omissa ulkomaa-asunnoissani keittiöt eivät ole juuri mahdollistaneet illallisen valmistamista itse, heh.
Kiitos tytöt mielettömän ihanasta viikonlopusta <3
”Life in France places you happily in the present tense, unlike in anglo-Protestant countries where everything is driving madly towards the future.