Ladataan...
Usko Irma-tätiä

Jokin aika sitten sain ilmoituksen "Käyttäjä tykkäsi blogipostauksestasi Millaisen miehen minä haluan". Olen siis noin vuosi sitten tehnyt pienen ja vaatimattoman listan siitä, millaisen miehen kelpuutan. Noh tavoitteet oli asetettu ja nyt se mies on elämässä. Katsotaanpa vastaako suomenruotsalainen kriteerejäni. 

Olen halunnut miehen

joka tietää mitä feminismi tarkoittaa --> check tietää! 

joka osaa kokata muutakin, kuin jauhelihaa ja pastaa --> öö täyttyyköhän tää kohta jos tyyppi osaa paistaa kananmunia ja lämmittää purkkihernekeiton? eikun hei onhan se tehnyt joskus lihapullia

joka saa minut nauramaan --> check!

joka sanoo, mitä ajattelee --> hmm joo kai, kyllä se yleensä 

joka ymmärtää, että kaikkiin minun kiukkutteluihini ei tarvitse lähteä mukaan --> hirveästi en ole vielä kerennyt kiukuttelemaan, mutta suomenruotsalainen ei ole mikään riitelijä tyyppiä

joka saa minut leppymään --> no ei sille nyt jaksa olla äkäinen 

joka antaa minun valita musiikin autossa --> check! 

joka tiskaa tai imuroi (saa jopa valita kumpaa tekee, mutta molempi parempi) --> no ei oo kyllä vielä tarttunut imurin varteen mun kämpässä, mutta tiedän, että omassa kämpässään hän siivoaa!

joka vie joskus roskat pyytämättä --> äh kyllä sitä on aina tarvinnyt pyytää, mutta se vie ne kyllä mukisematta!

joka ei piereskele, mutta ei häiriinny minun kaasuistani (ok, tää on aika kohtuuton vaatimus) --> vielä ei olla ylitetty pierumuuria...

joka ei mässytä syödessään --> check!

joka ei kuorsaa --> siis tämä.. suomenruotsalaisen kuorsaa ja sitten kun se alkaa niin sehän ei lopu! ei vaikka työntäisin sen kyljelleen tai pois sängystä.. olen kaivanut korvatulpat pöytälaatikosta yöpöydälle 

jonka seurassa maha ei mene kovalle (tää on oikea ongelma tädille! todella hankalaa viettää enemmän kuin yksi vuorokausi miehen kanssa kun seuraus on se, että maha on kuin ilmapallo ja olo muutenkin hankala...) --> check! niin ihmeellistä kun maha toimii!

joka antaa minun puristella sen finnit (valittamatta!) --> check! tai no kyllä se valittaa, mutta antaa mun silti puristella ne! jep, oon ällö

joka tekee romanttisia eleitä (mieluiten tulee soittamaan mankkaa mun ikkunan alle mutta pienemmätkin eleet riittää) --> se oli kerran mua vastassa juna-asemalla kukkien kanssa! aika keeper!

joka kävelee tuhat mailia ihan vaan, että pääsee mun ovelle (ok, tääkin on aika kohtuuton) --> hmm no tänään se ajaa 12h työpäivän jälkeen 3h että pääsee mun ovelle joten close enough!

joka on aina mieluummin se iso lusikka --> noh en nyt voi sanoa, että aina, mutta useimmiten!

joka ei pelkää pussata julkisesti --> ei pelkää 

joka olisi puhelias, mutta jaksaisi myös kuunnella minun monologeja --> no oon tavannut puheliaampiakin miekkosia mut ihan hyvä näin!

joka kehuis joka kerta mun tekemää ruokaa --> check!

joka ei polttaisi tai nuuskaisi --> ei polta eikä nuuskaa ja hieman paheksuu minun satunnaista tupakointia...

joka ei olisi negatiivinen --> check!

joka ei puhuisi stadin slangia --> ei puhu

joka mieluiten puhuisi "mie" ja "sie" murretta -.> no höh ei kyllä puhu kun ei se puhu melkein ollenkaan suomea

jolla olisi paksummat reidet kuin minulla --> check! mitä nää mun vaatimukset muuten oikein on? 

joka osaisi tanssia, edes vähän. Oikeastaan ihan vaan rytmitajukin riittää. --> check! tai siis ainakin se yrittää ja suostuu baarissa mun kanssa tanssilattialle, mikä riittää mulle

joka olisi kiltti --> se on kyllä niin kiltti <3 

mutta ei tossu --> hmm vähän kyllä pelottaa, että vaikka se ei nyt oo tossu niin onnistun tossuttamaan sitä

jota silmiin katsoessa mahassa vääntää (enkä puhu nyt mistään ripulista) ja rupeaa hymyilyttään --> check

jolla ei ole lapsia kenenkään kanssa --> huh ei ole!

joka kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia --> jep

joka ymmärtää sarkasmia ja piikittelyä --> heh no pakko myöntää, että välillä sillä menee tällaiset ohi, mutta laitetaan kielimuurin piikkiin

joka on korkeakoulutettu --> AMK eli no joo close enough

jolla on nätti hymy --> no onhan sillä :)

joka olisi liikunnallinen --> se onnistui saamaan mut jopa juoksulenkille kerran!

mutta tykkäisi kuitenkin joskus katsoa koko päivän netflixiä --> joskus? tuntuu, että mun sairasteluputken aikana ei muuta tehtykään heh

ja suostuisi joskus katsomaan romanttisia komedioita --> äh valitettavan usein se haluaa kattoa kauhuleffoja.. mutta kompromissejakin on tehty!

joka haluaa hypätä benjin minun kanssa --> en oo vielä kysynyt

jolla ei olisi kalastuskuvia instagramissa (ei varsinkaan sellaisia joissa poseerataan kalan kanssa hyh...) --> äh tämä... sillä on kalastuskuva... mutta se lisäs sen vasta sen jälkeen kun oltiin jo tapailtu jonkun aikaa! mut ehkä mä nyt voin elää tän kanssa..

joka ei tuomitsisi, kun haluan katsoa geordie shorea, ex on the beachia, catfishiä, sinkkuillallista tai muita älyttömiä sarjoja --> ei tuomitse ainakaan kovin pahasti! ja oon saanut suomenruotsalaisen koukuttumaan ru pauls draq raceen, joten ei sillä kyllä oo enää varaa tuomita!

joka ei koskaan kysyisi johtuuko mun äkäisyys menkoista --> ei oo kysynyt ei 

joka puhuisi nätisti äidilleen --> hän on läheinen oikeastaan koko perheensä kanssa

jota ei ällöttäis jos yöllä vahingossa kuolaan --> ei oo ainakaan vielä kommentoinut mitään

joka ei välittäisi, kuinka monen kanssa olen harrastanut seksiä --> heh luulen, että sitä ehkä haittaisi, mutta dont ask dont tell

joka ei puhuis musta "muijana" --> tuskin se edes tietää sanaa "muija"? jep sen suomi on oikeasti aika huono

joka sanoisi kauniita asioita pyytämättä --> check! ja tähän on yllättävän vaikea tottua :D 

 

Yllättävän montaa kohtaa suomenruotsalainen onnistuu täyttämään suhteellisen kohtuuttomasta listastani! Eli mitä tästä opimme? Huuda toiveesi universumille, ei siitä ainakaan haittaa ole. 

Ladataan...
Usko Irma-tätiä

... sieltähän se napsahti. Parisuhde. Poikaystävä. Miten tässä nyt näin kävi? Toisaalta aika ihanaa, toisaalta aika pelottavaa.

Tilanne herättää muutamia ajatuksia ja ihmetyksiä:

 • Mitä tapahtuu syksyllä? Haluanko etäsuhteen?
 • Ristiriitaiset ja hämmentyneet fiilikset siitä, että ystäväni on tietysti juuri nyt eronnut pitkästä parisuhteestaan ja viettää samanlaista villiä sinkkuelämää kuin minä aikoinaan. Miinusta oman identiteetin kyseenalaistamisesta, plussaa siitä, että saan seurata vierestä (hyvinkin vierestä kuten viime baarireissulla) toisen seikkailuja.
 • Miten ihmeessä selviän ensiviikonlopusta, kun tapaan poicciksen vanhemmat? Vanhemmat puhuvat melkein pelkästään ruotsia...

Ladataan...

Ladataan...
Usko Irma-tätiä

Luin jokin aika sitten HS:n uutisen Päiväkirjaklubista. Päiväkirjaklubi on tapahtuma, jossa tavalliset ihmiset nousevat lavalle ja lukevat ääneen nuoruuden päiväkirjojaan. Artikkelin innoittamana kaivoin esiin omia päiväkirjojani. Valitettavasti en löytänyt ihan niitä kaikkein vanhimpia, jotka varmasti olisivat olleet niitä kaikkein huvittavimpia. Inspiroiduin kuitenkin siinä määrin, että haluan jakaa yhden otteen kanssanne.

Tämä kyseinen pätkä on vuodelta 2013, itseasiassa melkein tasan vuosi sitten kirjoitettu. Suhteellisen nuori kirjoitus, joten se ei sisällä samanlaista huumoriarvoa kuin esimerkiksi yläasteen päiväkirja varmasti sisältäisi. Nykyään tämä blogi on ehkä useammin päivittyvä päiväkirja, kuin perinteinen pöytälaatikossa pölyttyvä kirja. Joitain asioita on ollut helpompi purkaa tänne, toiset asiat ovat jääneet pöytälaatikkoon. Jokin raja tämän bloginkin sisällöllä kuitenkin on (vaikka jotkut ovat sitä ehkä epäilleetkin), joten aivan kaikkein yksityisin tämään ote ei ole. Mutta nauttikaahan silti.

3.6.2013

Kesä! Kesä on täällä. Eka harmittelin, kun ei ollut töitä ja olo oli yksinäinen. Sitten päätin olla itsenäinen, kieltäydyin olemasta surkea ja yksinäinen ja ykskas töitä ilmaantuikin. Haha suunnitelmat uusiksi.

Miehet? No en tiedä! Ota niistä sitten selvää. Kaikki hämmentää, mitä ne haluaa musta vai haluaako mitään? Mitä mä haluan ja ennen kaikkea kenestä?? tai kenen kanssa??

Paavo hämmentää, en ole kertonut Ranelle ja taksikuskille että tavallaan kai tapaillaan taas tai siis että pantiin ja huomenna vissiin taas. Ja Iikka... En tykkää siitä ja joka kerta päätän että en edes mieti koko miestä, koska se ei tykkää musta eikä siitä muutenkaan tulis mitään. Ja sit aina kun oo lopettanut sen miettimisen se laittaa viestä. mitä se haluaa musta???

Noh ylihuomenna alkaa kesätyöt  ja vaikka jännittääkin niin JES ei provikkapalkkaa!!

Tänä kesänä aion:

ajella autolla, kuunnella musaa

istua terdellä

makoilla puistoissa, rannalla

lukea kirjoja!

katsoa vähemmän telkkua

etsiä kesäromanssin??

löytää uudestaan ystävyyden Pennin kanssa

mennä eteenpäin elämässä

nauttia!

 

KESÄ!

 

 

Heti tähän perään on pakko myöntää, ettei uskoisi, että tämä on kirjoitettu ainoastaan neljä vuotta sitten! Kirjoitustyyli on kuin 14-vuotiaan kynästä. Selkeästi päiväkira on enemmän tajunnanvirran kirjoittamista, kuin harkitun tekstin (ja pilkkujen!) muotoilua. En tiedä itkisinkö vai nauraisinko sille, että niin monet kirjoituksen teemat ovat vieläkin läsnä elämässäni. Toivotaan, että kesätöitä ilmaantyy yhtä maagisesti kuin vuonna 2013. Tuon aikaisista miehistä olen onneksi on päässyt eroon. Kröhöm jälkimmäisetä lopullisesti tosin vasta 2016, mutta heh parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisaalta kuitenkin sama "mitä minä oikein haluan" teema tuntuu jatkuvan. 

Kesälle 2013 suunniteltu lista olisi periaatteessa täysin sovellettavissa tähänkin kesään. Auto tosin on myyty ja ystävyyteen tarvitaan kaksi ihmistä. Positiivista, että ainakin kesäromanssi vaikuttaisi olevan hoidossa. Terdellä roikkuminen taas on hieman haastavaa ilman tuloja, mutta ei anneta sen ainakaan toistaiseksi häiritä. 

Ai niin! Kirjoituksen loppuun olin kirjoittanut ylös kesän 2013 biisin. Aste - Spaceman. Hah pitäisköhän lisätä uudestaan soittolistalle? :D Kuuntelen biisiä samalla, kun kirjoitan tätä ja mieleeni palaa elävästi, kun 19-vuotiaana popitin biisiä rämässä autossani porhaltaessani kesätöihini. Vaikka siitä ei niin kovin kauaa olekaan, on nostalgia selvästi läsnä. Mikäpä muu lämmittäisi tädin mieltä, kuin pieni muistelotuokio.

Ladataan...
Usko Irma-tätiä

Ilmeeni kun tajuan, että olen ehkä huomaamattani päätynyt parisuhteeseen:

Mistä siis tietää olevansa parisuhteessa? Siinäpä erinomainen kysymys.

Seikat, jotka viittaavat parisuhteeseen:

 1. Olen poistanut Tinderin.
 2. En ole harrastanut seksiä muiden miesten kanssa.
 3. En edes haluaisi seksiä muiden miesten kanssa (hälyttävää!).
 4. Olen kertonut hänestä kavereilleni ja jopa äidilleni.
 5. Hän on kertonut minusta kavereilleen ja jopa äidilleen (hänen äitinsä on kyylänyt minut instagramissa.. huolestuttavaa.. toisaalta tein itse ihan saman).
 6. Meillä on ällösöpöt lempinimet toisillemme (oksennus).
 7. Kuljemme julkisesti käsi kädessä ja jopa pussailemme julkisilla paikoilla.
 8. Harkitsen ottavani hänet mukaan lukioporukan mökkireissulle.
 9. Lenkkeilemme ja teemme ruokaa yhdessä.
 10. Hän on näkynyt Mystoryssani.

Seikat, jotka viittaavat siihen, että kyse ei ole parisuhteesta:

 1. Emme ole suunnitelleet tulevaisuutta.
 2. Olen muuttamassa syksyllä, enkä halua etäsuhdetta.
 3. Pussailin toista miestä Vappuna.
 4. Emme ole puhuneet/sopinut, että olemme parisuhteessa (saattaisi olla aika olennaista...).

Voiko parisuhde alkaa implisiittisesti? Annanko tilanteen edetä omalla painollaan? Sen kun tietäisi.

 

Ladataan...

Ladataan...
Usko Irma-tätiä

Well hello!

Pitkästä aikaa! Yritän nyt parantaa tahtia, vaikka Lilyn sivut eivät edellenkään halua toimia kunnolla.

Mitä tässä välissä nyt sitten on tapahtunut? Yritin aikoinaan kirjoittaa postauksen suomenruotsalaisesta, jonka kanssa kävin treffeillä. Postaus näytti pelkkää tyhjää enkä vieläkään sitä saanut julkaistua. Mutta homma suomenruotsalaisen ei jäänyt yksiin treffeihin, vaan hämmästykseni voin kertoa, että tyyppi on vieläkin kuvioissa. Tästä lisää toivottovasti myöhemmin.

Ai niin ja kirjoitin minä tässä välissä yhden notaarityönkin. Hyvä minä!

Palaillaan toivottanvasti mahd. pian.

Ladataan...

Pages