Keittiö organizer

En ole perfektionisti, mutta mm. keittiön kuiva-ainekaapit aiheuttavat minulle toisinaan mielenmataluutta. Pussia pussin takana. Erikokoisia pahvipakkauksia. Avatusta pussistaan karanneita makaroneja ja fusilleja hyllyillä. Spagetit jotka tulevat syliin kun unohdan että pussi olikin jo avattu. Lasten pettyneet ilmeet kun he ottavat aamulla tyhjän muropaketin käteensä, koska joku vain (lapsista) laittoi tyhjän paketin takaisin kaappiin ja minä en tiennyt ostaa uusia koska vanha paketti oli paikoillaan. Täydellinen katastrofikaappi.

”All mess around” ja toimimattomat käytännöt aiheuttavat mulle jotenkin kireän olon. Järjestys, toimivuus ja tilantuntu taasen saavat oloni rennommaksi ja luovemmaksi. Pinterest, jokaisen hyggeilijän paratiisi. ”Kitchen organizer” haulla tuli mahtavia tuloksia ja tartuin rasiaorganisointi ideaan. Toimii.

Yhdessä viikonlopussa en kaappia saanut kokonaan siistittyä (vain puolet), koska minulla ei ole varaa ostaa kymmeniä säilytyspurkkeja kerralla, joten  siksi tämä on projekti. Kaapissa on myös joitakin juttuja, joita ei voi muovirasiaan laittaa, kuten talouspaperirullapaketit. Ajattelin että kori niille olisi hyvä, mutta en ole osanut vielä päättää mitä materiaalia haluan korin olevan ja minkä kokoinen tai muotoinen. Myös vauvanruokien säilytysratkaisu on avoimena edelleen.

Lasipurkit olisivat tulleet halvemmiksi, mutta kaupassa niitä tutkailtuani huomasin, että minun (ja lasten) käyttöön ne ovat hiukan liian raskaita ja kömpelöitä. Valkoinen tussi unohtui hankkia myös, jolla merkata kivoilla koukeroilla purkin kylkeen tarvittavia merkintöjä. Toistaiseksi teippasin purkkien kansiin paperipalaset joissa lukee parasta ennen päiväykset ja niiden jauhojen osalta mitä ne ovat, joita ei välttämättä toisistaan erota, että onko kyseessä korppujauhot vai mannasuurimot.

Ihan mahdoton draivihan tämmöisestä projektista tuli. Yht’äkkiä halusin organizer vähän kaikkea. Kuivakaapin siivouksen ohessa olin myös tori.fi kauppias. Myin kaksi kylmäkonetta ja ostimme yhden tilalle. Meillä oli aikaisemmin jääkaappi ja pakastinkaappi erikseen. Emme kuitenkaan ole erityisen pakastesäilöviä ihmisiä ja kaupassa käymme sen verran usein (koska se on lähellä) ettei kylmätilaa tarvitse olla paljon. Rintamamiestalossa asuessa etuna on, että perunat ja muut juurekset voi kyllä säilöä kellarissa kesät talvet, ei niitä ole pakko laittaa jääkaappiin.

Hankimme siis kahden kaapin tilalle yhden jääkaappipakastimen. Uusivanha rosterikaappi hurmasi minut estetiikallaan ihan täysin. Kahdesta vanhasta kaapista tuli enempi rahaa kuin uuteen meni, joten voin ostaa lisää rasioita kuivakaappiin <3 Yksi 4 vuotta vanha kaappi myöskin vie vähemmän energiaa, kuin kaksi 10 vuotta vanhaa kaappia. Säästöä kaikin puolin.

Säästöä tilaan / tilantuntua keittiöön kylmäkoineiden vaihdoilla tuli mukavasti. Pystyttiin kääntämään keittiön pöytä ensimmäistä kertaa ikinä poikittain ikkunan eteen. Koska meillä on enempi porukkaa talossa vain joka toinen viikko, voi pöydän työntää tosi lähelle ikkunaa silloin kun kaikkia tuoleja ei tarvita.

Keittiömme ei ole mitenkään suuren suuri tupa, puuhella/leivinuuni itsessään vie jo parin neliön verran yhdestä nurkasta tilaa, mutta se on aivan korvaamaton lämmönlähde talviaikaan vanhassa talossa. Samalla lämmityksellä valmistuu luonnollisesti myös ruoat. Pidän myöskin vanhahtavasta tunnelmasta, jonka tulisijat antavat. Puuhellan vieressä oleva puinen säilytysarkku toimii puulaatikkona, laskutilana ja ylimääräisenä istuimena.

Mulla on vielä reilu 2 kk vauvavuotta jäljellä ja on kyllä kiva laittaa kotia ennen kuin on palattava takaisin töihin. Sitten voi tulla töistä kotiin, eikä kaaos iske silmille. Niin minä juuri nyt tulevaisuuttani kuvittelen.

-Heidix

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *