Kel metsä on, on se muidenkin onni

Asunko maalla vai kaupungissa? No siis.. ..maalaiskaupungissa keskellä ”ei mitään”. Pihastamme ”ei mitään” puolelle eli metsään on n. 50 metriä. Piipahdettiin siellä 9v tyttäreni kanssa toissailtana tositarkoituksella  rasian kera. Käytettiin jokamiehenoikeutta.

-Onkohan siellä miten hyttysiä. Oiskohan pitänyt laittaa Offia?

-Ei sielä paljoo oo, vastasi tyttö. Tyttö pysyi ”ei mitään” puolella polulla, hyppien ja huitoen. En edes tiennyt että ihminen voi liikuttaa käsiään ja nostella jalkojaan niin nopeasti.

– On näit kyl sittekin ihan sika paljon, kuului jostain takaani kun tarvoin pitkin varpuista sammalikkoa. -OIS VARMAAN PITÄNYT LAITTAA SITÄ OFFIA! Kuului niin kovaa, että varmasti kuulin siihen 10 metrin päähän. Vedin hupparin hupun päähäni ja keräsin sisulla (tana) 3dl mustikoita / 30min. Sen verran mitä yksi piirakka vaatii. Mustikat olivat harvassa ja itikat isoimpia kuin ne mustikat, jokainen kutiava legginssin läpi purtu paukama oli silti arvoisensa.

 

Netti on reseptien aarrearkku. Annoin isännälle tehtäväksi etsiä jonkun helpon mustikkapiirakkareseptin vauvan hoidon lomassa, sillä aikaa kun keräsin mustikat. Mies teki just eikä melkein niin kuin pyysin. Hän löysi tämän -> valion helpon mustikkapiirakan ohjeen.

Oli kyllä helppo. Ja hyvää. Suosittelen!

Itikoiden aiheuttamat paukamat ilmeisesti vaikuttavat mustikkapiirakan valmistuksen verran, koska tunnin päästä paukamat olivat joko kadonneet tai vain unohdin ne. Mutta silti, vaikka kaikki lisäaineeton on hyväksi, en mitenkään erityisesti hingu olla lisäaineeton luomumarjanpoimija. Kyl jonkunlaista itikkasuojaa on ihan järkevää käyttää.

-Heidix

 

perhe ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *