Ruoanlaittoähky

Mitä tänään syötäisiin? Tämä on nyt jo jonkin aikaa aiheuttanut minulle päivittäistä stressiä. Ei iso murhe, mutta hermoja raastava silti. Yleisyydestä en tiedä, mutta tyhjiä katseita on näyttänyt muillakin kaupan hyllyjen edessä olevan. En usko ollenkaan, että kaikille on aina täysin selvää mitä ruokaa perheelle tai itselleen laittaisi ja välillä tekisi kaupassa mieli kysyä viereiseltä asiakkaalta keksitsä mitään?  Kirjoitin edellisessä postauksessa mm. vauvamme ateriarytmistä ja että minulla on vauvansoseiden-teko-motivaatio loppu ja tarkemmin kun aloin asiaa miettimään, huomasin että minulla on kylläkin koko ruoanlaittomotivaatio loppu.

Vauvavuotta kotona viettävänä pidän siitä, että kaupasta ostetaan kerralla 3-5 päivän ruokatarvikkeet ja haetaan vain esim. maitoa ja leipää lisää tarvittaessa. Toteutuessaan ihan huippujuttu,  mutta nyt en tiedä edes mitä samana päivänä syötäisiin. Arkeni on sujuvan tuntuista silloin, kun ruoanlaiton suhteen pää on idearikas ja eikä ruoanlaittoon tunnu kuluvan paljon energiaa vaan se toteutuu arjessa lähes huomaamatta. Nyt näin ei ole. Tekisi mieli mennä pihalle potkimaan kiviä.

Lähiaikoina ollaan syöty loimulohta ja perunoita, jauhelihakastiketta ja pastaa, kanapastaa, meetvursti-kinkku-kiusausta, pinaattilettuja, maksalaatikkoa, valkosipuliperunoita, makkaraa. Selataan miehen kanssa vuoronperään netistä reseptejä (ihana kun hän yrittää auttaa <3 ), eikä meistä kumpikaan tiedä mitä haluttaisiin syödä. Lapsilta kysyn lähes päivittäin, mitä haluaisitte ruoaksi – ”ihan sama”. Ei apua heiltäkään.

Ruoanlaittotavan muuttaminen avaa hieman lisää mahdollisuuksia, mutta kun nyt ikkunasta ulos katsoo, niin ei oikein ole grillausfiilis.

Jostain inspiraatio nyt vaan olisi takaisin saatava. Olisi kiva saada kommentteja ja mielipiteitä tähän aiheeseen. Miten ihmiset saavat ruoanlaittomoodin päälle?  Miten ruoanlaittoähkystä pääsee eroon? Mitkä on ne asiat, jotka teille tekevät ruoanlaitosta mielekästä?

koti oma-elama ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *