Vauva+helteet+aurinko=huono

Sunnuntai ja puolipäivää sadetta. Ihanaa. Nyt on hyvä hetki muistella paria edeltävää päivää. Helle, aurinko ja vauva ei ole minun mielestä todellakaan hyvä yhdistelmä.

Oltiin torstaina, perjantaina ja lauantaina enimmäkseen sisällä auringolta suojassa ja kuumaa ilmaa paossa. Silti vauva oli ihan nihkeä ihoinen lähes koko ajan ja tietystikin tavallista tyytymättömämpi. Yöt nukkui pelkässä vaipassa, mutta onneksi nukkui kuitenkin kohtuu hyvin. Kiinteäruoka (varsinkaan lämmin) ei kuumalla maistu tytölle tavalliseen tapaan (ei minullekaan ennen kuin illalla) ja vauva on tavallista väsyneempikin kuumalla – siitä huolimatta, että nesteitä kyllä hyvin nauttii.

Vaunut lämpenee kuumalla ilmalla tosi nopeasti myös varjossa, ja kun tuultakaan ei juurikaan ollut, ei mielestäni +28 kelit ole sellaiset, että lähtisin vauvan kanssa ulkoilemaan edes varjoon, vaikka itseäni miten himottaisi päästä kesästä nauttimaan – ainakaan täällä sisämaassa. Meillä on nyt kuitenkin vielä ollut onni, että kotona sisällä on ollut viileämpää kuin ulkona. Tietysti jos tilanne olisi toisin, olisi mietittävä jokin muu ratkaisu.

Toivottavasti ensiviikko olisi sellainen sopivan helteinen, +25 auringossa riittäisi mulle. Jos käristyskupoli kuitenkin ensiviikolla palaa takaisin, muistakaahan, että ennaltaehkäisy myös helteillä on paras keino voida hyvin ja  ihan kaikille. Maalaisjärjellä ja olosuhteiden mukaan ja ne jotka ei pysty huolehtimaan itsestään ovat heikoilla. Imeväisiä on hyvä ruokkia maidolla tavallista tiheämpään, pitää pois auringosta kokonaan ja vaippoja kannattaa vaihtaa tiuhempaan myös, ettei pöpöt pääse muhimaan. Veden kanssa pitää olla varovainen, suullisia voi antaa, mutta reilu veden juonti voi sekoittaa vauvan elektrolyyttitasapainon.

Voihan se tietysti olla, että saadaan räntää ensiviikolla ja kaivetaan villasukkia jalkaan, kun ei ne ole oikein nyt osaneet ennustaa varmaksi tai lähellekään varmaa mitä säätä meille on tulossa.

perhe vanhemmuus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *