BAILEYS MOKKA ~ JUUSTOKAKKU

DSC_2524.JPG

 

Baileys Mokka juustokakku
 
Pohja: 
200g. Digestive keksejä 
75g. Voita/Margariinia
Täyte:
4dl Kuohukermaa
400g Tuorejuustoa 
1  1/2dl baileys-likööriä
6rkl todella vahvaa mustaa kahvia
4  1/2 tl liivate jauhetta / 9liivatelehteä 
150g Valkosuklaata 
1dl Sokeria
Koristelu:
50g.tummaa suklaata
1rkl voita
Loraus kermaa
 
Murusta keksit. Sulata voi (jos käytät Margariinia lisää ripaus suolaa)ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Jaa kahteen osaan. Toiseen osaan lisää sulatettu suklaa,kahvi ja 2tl liivatejauhetta,tee ohjeen mukaan! Tai 4 liivatelehteä(valmista ohjeen mukaan,voit kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ns.sulattaa kuuman kahvin sekaan,voit kuumentaa kahvin kiehuvaksi mikrossa). 
Kuumenna likööri kattilassa, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liota ne kuuman liköörin joukkoon.(Tai valmista liivatejauhe ohjeen mukaan ja vatkaa toiseen puolikaaseen seosta sen jälkeen kun olet lisännyt ensiksi baileysin..)Lisää hieman jäähtynyt baileys täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada mokka täyte keksipohjan päälle ensin ja sitten baileys täyte..
Sulata suklaa kattilassa lisää nokare voita ja pieni loraus kermaa.Anna jäähtyä ja laita pieniä kekoja täytteen päälle ja vetele hammastikulla kuvioita pintaan..
Anna olla jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mielellään yön yli.. 
 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Syntisen hyvä minttusuklaakakku

Suklainen Piparminttu Unelma 

_20171111_222808.JPG

_20171111_221310.JPG

​Pohja:

120g. Digestive keksejä

60g. Voita

 

Täyte:

400g Tuorejuustoa 

6dl Kuohukermaa

2dl Sokeria

150g Tummaa suklaata 

150g Valkosuklaata

2tl Piparminttuaromia

Vihreää elintarvikeväriä(oman ”maun”mukaan)

2tl liivatejauhetta TAI 4 liivatelehteä 

 

Pohja:

1.Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi.

2.Painele keksiseos 24cm irtopohjavuokaan.(Laitoin pohjalle ja reunoille leivinpaperia).Laita jääkaappiin hetkeksi.

 

Täyte:

1.Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.Jaa tässä vaiheessa tuorejuusto seos kahteen osaan. Sulata suklaat erikseen joko mikrossa tai vesihauteessa, anna hiukan jäähtyä.Kääntele valkosuklaa toiseen kulholliseen tuorejuustoseosta ja tummasuklaa toiseen.Sekoita puolet kermasta toiseen seokseen ja toiset puolet toiseen.

2.Sekoita valkosuklaaseokseen vihreää elintarvikeväriä ja pipiparminttuaromit.Valmista liivate ohjeen mukaan ja vispaa seokseen.

3.Ota vuoka jääkaapista ja laita tummasuklaa-seos ensin ja sen jälkeen valkosuklaa-seos.Siirrä kakku jääkaappiin ainakin 5-6 tunniksi tai yön yli.

 

Suklaaganache:

 

0,75dl Kuohukermaa 

50g Tummaasuklaata

Laita kerma kattilaan ja pilko suklaat sekaan.Sulata suklaat kerman sekaan tasaiseksi seokseksi keskilämmöllä.Anna jäähtyä hiukan ja valuta kakun reunoja pitkin.

 

 

Suklaa koristeet:

Sulata 50g valkosuklaata ja 50g tummaasuklaata.Valuta kuvioita lautaselle leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.Itse käytin myös leivinpaperilla vuorattua lasia jonka laitoin kulhoon(joka pitää lasin paikallaan, ettei se pyörähdä)..

 

Koristeluun käytin myös suklaatryffeleitä

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY