BAILEYS MOKKA ~ JUUSTOKAKKU

DSC_2524.JPG

 

Baileys Mokka juustokakku
 
Pohja: 
200g. Digestive keksejä 
75g. Voita/Margariinia
Täyte:
4dl Kuohukermaa
400g Tuorejuustoa 
1  1/2dl baileys-likööriä
6rkl todella vahvaa mustaa kahvia
4  1/2 tl liivate jauhetta / 9liivatelehteä 
150g Valkosuklaata 
1dl Sokeria
Koristelu:
50g.tummaa suklaata
1rkl voita
Loraus kermaa
 
Murusta keksit. Sulata voi (jos käytät Margariinia lisää ripaus suolaa)ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Jaa kahteen osaan. Toiseen osaan lisää sulatettu suklaa,kahvi ja 2tl liivatejauhetta,tee ohjeen mukaan! Tai 4 liivatelehteä(valmista ohjeen mukaan,voit kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ns.sulattaa kuuman kahvin sekaan,voit kuumentaa kahvin kiehuvaksi mikrossa). 
Kuumenna likööri kattilassa, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liota ne kuuman liköörin joukkoon.(Tai valmista liivatejauhe ohjeen mukaan ja vatkaa toiseen puolikaaseen seosta sen jälkeen kun olet lisännyt ensiksi baileysin..)Lisää hieman jäähtynyt baileys täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada mokka täyte keksipohjan päälle ensin ja sitten baileys täyte..
Sulata suklaa kattilassa lisää nokare voita ja pieni loraus kermaa.Anna jäähtyä ja laita pieniä kekoja täytteen päälle ja vetele hammastikulla kuvioita pintaan..
Anna olla jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mielellään yön yli.. 
 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY