Syntisen hyvä minttusuklaakakku

Suklainen Piparminttu Unelma 

_20171111_222808.JPG

_20171111_221310.JPG

​Pohja:

120g. Digestive keksejä

60g. Voita

 

Täyte:

400g Tuorejuustoa 

6dl Kuohukermaa

2dl Sokeria

150g Tummaa suklaata 

150g Valkosuklaata

2tl Piparminttuaromia

Vihreää elintarvikeväriä(oman ”maun”mukaan)

2tl liivatejauhetta TAI 4 liivatelehteä 

 

Pohja:

1.Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi.

2.Painele keksiseos 24cm irtopohjavuokaan.(Laitoin pohjalle ja reunoille leivinpaperia).Laita jääkaappiin hetkeksi.

 

Täyte:

1.Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.Jaa tässä vaiheessa tuorejuusto seos kahteen osaan. Sulata suklaat erikseen joko mikrossa tai vesihauteessa, anna hiukan jäähtyä.Kääntele valkosuklaa toiseen kulholliseen tuorejuustoseosta ja tummasuklaa toiseen.Sekoita puolet kermasta toiseen seokseen ja toiset puolet toiseen.

2.Sekoita valkosuklaaseokseen vihreää elintarvikeväriä ja pipiparminttuaromit.Valmista liivate ohjeen mukaan ja vispaa seokseen.

3.Ota vuoka jääkaapista ja laita tummasuklaa-seos ensin ja sen jälkeen valkosuklaa-seos.Siirrä kakku jääkaappiin ainakin 5-6 tunniksi tai yön yli.

 

Suklaaganache:

 

0,75dl Kuohukermaa 

50g Tummaasuklaata

Laita kerma kattilaan ja pilko suklaat sekaan.Sulata suklaat kerman sekaan tasaiseksi seokseksi keskilämmöllä.Anna jäähtyä hiukan ja valuta kakun reunoja pitkin.

 

 

Suklaa koristeet:

Sulata 50g valkosuklaata ja 50g tummaasuklaata.Valuta kuvioita lautaselle leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.Itse käytin myös leivinpaperilla vuorattua lasia jonka laitoin kulhoon(joka pitää lasin paikallaan, ettei se pyörähdä)..

 

Koristeluun käytin myös suklaatryffeleitä

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY