Syntisen hyvä minttusuklaakakku
Suklainen Piparminttu Unelma
Pohja:
120g. Digestive keksejä
60g. Voita
Täyte:
400g Tuorejuustoa
6dl Kuohukermaa
2dl Sokeria
150g Tummaa suklaata
150g Valkosuklaata
2tl Piparminttuaromia
Vihreää elintarvikeväriä(oman ”maun”mukaan)
2tl liivatejauhetta TAI 4 liivatelehteä
Pohja:
1.Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi.
2.Painele keksiseos 24cm irtopohjavuokaan.(Laitoin pohjalle ja reunoille leivinpaperia).Laita jääkaappiin hetkeksi.
Täyte:
1.Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.Jaa tässä vaiheessa tuorejuusto seos kahteen osaan. Sulata suklaat erikseen joko mikrossa tai vesihauteessa, anna hiukan jäähtyä.Kääntele valkosuklaa toiseen kulholliseen tuorejuustoseosta ja tummasuklaa toiseen.Sekoita puolet kermasta toiseen seokseen ja toiset puolet toiseen.
2.Sekoita valkosuklaaseokseen vihreää elintarvikeväriä ja pipiparminttuaromit.Valmista liivate ohjeen mukaan ja vispaa seokseen.
3.Ota vuoka jääkaapista ja laita tummasuklaa-seos ensin ja sen jälkeen valkosuklaa-seos.Siirrä kakku jääkaappiin ainakin 5-6 tunniksi tai yön yli.
Suklaaganache:
0,75dl Kuohukermaa
50g Tummaasuklaata
Laita kerma kattilaan ja pilko suklaat sekaan.Sulata suklaat kerman sekaan tasaiseksi seokseksi keskilämmöllä.Anna jäähtyä hiukan ja valuta kakun reunoja pitkin.
Suklaa koristeet:
Sulata 50g valkosuklaata ja 50g tummaasuklaata.Valuta kuvioita lautaselle leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.Itse käytin myös leivinpaperilla vuorattua lasia jonka laitoin kulhoon(joka pitää lasin paikallaan, ettei se pyörähdä)..
Koristeluun käytin myös suklaatryffeleitä.