värikäs kapseli

Useimmat esimerkit kapselivaatekaapeista ovat klassisen tyylin edustajia. Värikäs kapseli on vähemmistönä. Olisin itse kaivannut esimerkkejä värikkäistä kapseleista enemmän aloittaessani kapselipukeutumista. Tässä postauksessa kerron omat vinkkini värikkään kapselin rakentamiseen. Alla alkuun pikainen kuva oman talvikapselin sisävaatteista:

Värien valinta

Kuten aina kapselipukeutumisessa, on aloitettava värien valinnasta. Mitkä ovat ne värit, joita haluat seuraavat kolme kuukautta pitää? Sopivatko ne värit toisiinsa? Perinteisesti kapseleissa valitaan neljä pääväriä, jotka kaikki sointuvat toisiinsa. Samalla nämä värit toimivat vaatekappaleina puvuston pohjana. Musta, valkoinen, harmaa ja beige sekä farkku ovat perinteisiä perusvärejä. Värikkäässä kapselissa toimin itse samalla tavalla, mutta perusvärinä ovat vihreä, kerma, ruskea ja sininen.

Neljän perusvärin lisäksi kapseleissa tapaa olla yksi tai kaksi tehosteväriä, jotka vaihtelevat eri vuoden aikojen mukaan. Tehosteväri klassisimmillaan on vaaleansininen. Minun tehostevärini on punainen ja musta.

Kuinka valita toisiinsa sopivat värit?

Värikkään puvuston rakentaminen on vaikeampaa, kun neutraaleihin väreihin nojatessa. Vaikeus johtuu siitä, että värien yhteensopivuutta joutuu itse enemmän testaamaan, eikä esimerkkejä löydy valtavia määriä. Mikäli haluaa sointuvan puvuston, joka vaikuttaa harkitulta ja rauhalliselta väreistä huolimatta, on tehtävä erilaisia ratkaisuja, kun halutessa erottautuvuutta ja räväkkyyttä.

Kokonaisuuksien rakentaminen helpottuu molemmissa tapauksissa, kun valitut värit ovat samaa syvyyttä ja lämpöastetta. Vaatteiden perusta voi olla esimerkiksi väriympyrän samasta suunnasta eli värit voivat pohjimmiltaan olla esimerkiksi sininen ja vihreä, keltainen ja oranssi, punainen ja violetti. Musta ja valkoinen eivät kuulu väriympyrään, mutta kumpaakin on helppo yhdistellä mihin vain väriin, kun värin sisältämää mustan tai valkoisen määrää vaihtelee. Musta muuttaa värin sävyä harmaammaksi, valkoinen pastellisemmaksi. Lisäksi värin lämpö, eli sen sisältämä sinisen tai punaisen tai keltaisen määrä vaikuttaa värien toisiinsa sopivuuteen.

Värioppi avuksi

Värioppi on toimiva pohja myös vaatekaapin sisällön määrittämisessä. Väriopissa siis kolmesta pääväristä – sinisestä, keltaisesta ja punaisesta – muodostuu toisiinsa sekoittamalla ja mustaa sekä valkoista lisäämällä kaikki olemassa olevat värit. Väriympyrä on hyvä hankinta, jos aihe ei ole kävin tuttu ja haluaa ostoksilla ostaa omiin vaatteisiin sopivaa värikästä, ilman että kantaa vaatteita mukanaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *