Helsingin tuulia haistelemassa

Tervehdys ja hyvää itsenäisyyspäivää! Olin perjantaina ja lauantaina jo perinteeksi muodostuneella minilomalla Helsingissä. Muutaman kerran vuodessa suuntaan pääkaupunkiimme yökyläilemaan ja nauttimaan pienestä irtiotosta. Kotikaupungistani ei ole pitkämatka Helsinkiin, mutta kyse on enemmän sellaisesta henkisestä välimatkasta. Koska opiskelin aikanaan Helsingin yliopistossa, on minulla paljon hyviä muistoja opiskeluvuosilta ja siksi mielelläni palaan tutuille kulmille fiilistelemään.

Yksi ajankohta käynnilleni on aina veronpalautusten aikaan. Silloin voin hyvällä omallatunnolla tuhlata hieman enemmän ja käydä lempikaupoissani. Tälläkin kertaa tieni vei Kaivariin Kanuunan kirpikselle ja UFF:n liikkeisiin. Myös kiertelyt jouluisissa kaupakeskuksissa joululahjojen merkeissä oli listallani. 

Perjantaina myrskysi aivan kauheasti ja kastuin läpimäräksi Kaivarin reissullani. Muutenkin olin melko väsynyt, joten luovutin suht ajoissa ja suuntasin hotelliin viettämään laadukasta lepoa itsekseni. Ruuhkavuosia elävänä tuollaiset hetket hotellissa itsekseen ovat luxusta ja harvinaista herkkua. Kävin kylvyssä ja katselin rauhassa Suomi Lovea ja nukuin. Aamulla nautin perinteisen hotellin aamupalan ja suuntasin kaduille juuri auringonnousun aikoihin. 

Lauantai kului ostoksilla ja ystävän kanssa lounaalla ja kahvilla. Vietin juuri sellaisen pienen ihanan vuorokauden mittaisen irtioton, jossa sain ladata akkujani ja tehdä juuri sitä, mistä itse nautin. Olen aiemmin ollut huono ottamaan itselleni aikaa ja lepoa. Nyt yritän edes joskus itseäni vähän hemmotella, että akuissa riittäisi virtaa monenlaisissa arjen kuvioissa.  

Tässä kuvia minilomaltani Helsingistä. Jonkun mielestä ehkä tylsää ja mielikuvituksetonta, itsestäni sopivan pieni irtiotto omaa hyvinvointiani silmälläpitäen. Onnistuin tekemään taas mahdottoman hyviä löytöjä, joten palaan niiden kanssa blogiin mahdollisimman pian.

Jouluinen Helsinki ja hengailua puistossa jouluvaloja ihaillen.

hesa 1.jpg

hesa 2.jpg

 

Ihanista ovista on pakko aina ottaa kuvia. 🙂
hesa 3.jpg

 

Vanhat talot on niin kauniita.
hesa 4.jpg

Auringonnousun punertava taivas.

hesa 5.jpg

 

Lauantaina paistoi koko aamupäivän aurinko.hesa 6.jpg

 

Senaatintorilla aamuauringossa.hesa 7.jpg

 

My favourite shop: Minna Parikan liike! Tällä kertaa vain ikkunaostoksia. En uskaltanut sisälle, olisin ylipuhunut itseni ostoksille.hesa 8.jpg

 

Rakastan italialaista ruokaa! Tällä kertaa lounastimme Don Corleonessa Kampissa ja lautasella perinteinen Bolognese.hesa 9.jpg

 

Iltapäivän kahvit Fratellossa Kluuvissa.hesa 10.jpg

 

hyvinvointi hyva-olo matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *