Laimea yritys liehulahkeisiin

Jo viime kevänä alkoivat liehulahkeet valloittamaan taas alaa catwalkeilla, muotilehdissä ja blogeissa. Viimeistään nyt muotitietoiset tietävät vetäistä jalkaansa trumpettimallia tai kokonaan leveää mallia. Voi miten kivalta nuo housut näyttävätkään pitkän jatkuneen pillihousujen valtakauden jälkeen. Jokin tuossa seiskytluvun tyylissä vaan viehättää. Mutta, mutta… eipä onnistu meikäläiseltä. Kun mittaa on kertynyt vaivaiset 157cm, voi vain haaveilla sopivista housuista. Niin mitkään housut eivät ole koskaan sopivia lyhyille, mutta pillimallissa se ei ole onneksi niin tarkkaa. Suoraa perushousumallia voi nyt ainakin koettaa lyhentää, jos kankaan kuviointi tai materiaali sen sallivat. Alaspäin leveneviä ei voi! Koko malli häviää, kun pätkäset reilut 20cm pois.

Tämä ongelma on kyllä toisinkin päin. Pitkät ystäväni eivät vaan löydä tarpeeksi pitkiä housuja. Vaikka nilkkojen paljastelu on ollut myös muotia viime aikoina, täytyisi kaapissa olla nilkat peittäviäkin housuja. Kelle sitten kaupoissa olevat housut on mitoitettu? En osaa vastata, sillä tuntuu, ettei niissä mitoituksissa ole oikein järkeä ja monet valittavat väärän mittaisia housuja. Koskahan joku havahtuu, ettei pituudet 32 tai 34 riitä kattamaan koko väestöä? Vai onko jossain jo lyhytjalkaisten (tai persjalkaisten) kauppa?

Joskus harvoin löytyy joistain malleista/merkeistä tuo maaginen 30 pituus, joka jo korkojen kanssa menee minulle. Päällani on näissä kuvissa juuri Espritin bootleg farkut, joiden pituus on juuri tuo 30. Trumpetti housujahan näistä ei saa tekemälläkään, mutta onpahan edes vähän tuota levenevää lahjetta. Normisti tästäkin olisi pitänyt pätkästä pois pitkä pätkä ja mitä silloin jää jäljelle? No ei ainakaan levenevää lahjetta.  

Elämässäni on toki suurempiakin ongelmia, kuin housun puntit. Silti olisi joskus aivan mahtavaa saada sopivat housut. Liian pitkät lahkeet  rikkoontuvat helposti, kun ne jäävät kengän kannan alle. Myös kompastuminen on aina vaarana. ( Nimimerkillä lahkeisiin kompastelija.) Olen ryhtynyt vakavasti harkitsemaan ompelukurssin käymistä. Silloin ehkä oppisin tekemään itselleni vaatteita, jotka sopisivat täydellisesti. Ei tarvitsisi enää ihmetellä väärään kohtaan asettuvia laskoksia, pitkiä hihoja ja muita lyhyille tuttuja ongelmia. Toisaalta kärsivällisyyteni ei taida riittää ompeluhommiin, joten jatkan ”taistelua” sopivien vaatteiden löytämiseksi ja nimenomaan housujen löytämiseksi. 

DSC_0269[1].jpg

DSC_0265[1].jpg

DSC_0275[1].jpg

DSC_0276[1].jpg

DSC_0277[1].jpg

DSC_0278[1].jpg

                                                                               Tunika: H&M (viime talven alennusmyynneistä)

                                                                               Bootleg farkut: Esprit (keväällä alennusrekistä)

                                                                               Kengät: Tamaris (kierrätyskeskus)

                                                                                 

Ja edelleen kuvissa esiintyvät vaatteet ovat edullisia löytöjä, sillä yritän aina kun mahdollista etsiä vaatteeni alennusmyynneistä, kirppikseltä tai kierrätyksestä. 🙂

                                                                               

muoti trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *