Maanantai-juhlaa

Maanantailla on selvästi huono imago. Silloin alkaa arki ja vähintääkin se vaatii mökötystä ja huokailua. Somemaailma viestittää hassun hauskoja kuvia ryytyneistä eläimistä esim. Karvinen kahvimukinsa kanssa tai sitten tsemppipostauksia elämänviisauksineen, jotta arki taas käynnistyisi.

Itse suhtaudun maanantaihin kaksijakoisesti. Yleensä se on omalla normiviikollani vapaapäivä, joten sen vuoksi odotettu ja pidetty päivä. Toisaalta se ei ole kenenkään muun vapaapäivä, joten yhteisestä tekemisestä perheen tai ystävien kanssa saa vain haaveilla. Mukavaa maanantaivapaissa on se, että kaupoissa saa pyöriä rauhassa, kampaajalle saa helposti aamuajan ja kotikin on hiljainen neljästä kuuteen tuntia lasten ollessa koulussa. Tylsää viikkovapaissa taas on se, ettei lempibändin keikkoja pahemmin ole alkuviikosta tai kaikki kivat riennot jää viikonlopuilta usein väliin töiden vuoksi. Juhlat ja kivat tilaisuudet tapahtuvat suurimmaksi osaksi juurikin viikonloppuisin, koska niin se vaan on. 

Arkivapaat ovat opettaneet minulle sen, etten voi aina odottaa juhlaa, sillä näillä aikatauluilla se tulee todella harvoin. Vuosikausia panttasin ihania vaatteita ja astioita koska odotin oikeaa aikaa tai hetkeä. Harvoin niitä sitten tuli ja ihanat asiat jäivät kaappiin vaille käyttöä. Viimein tajusin, että myös arjessa voi olla ripaus juhlaa. Maanantaina voi laittaa lempikorkokengät jalkaan ja juoda lasin skumppaa. Ihania astioita saa kattaa pöytään ihan milloin vaan sattuu huvittamaan ja ravintolat sekä leffateatterit ovat auki myös viikolla. Ei ole mitenkän kiellettyä sekoittaa arjen keskelle ripaus juhlaa.

Maanantai-juhlaa kuvien asuksi valikoitui kirpparilta hankittu ruosteenpunainen pusero pitsi hihoilla. Se on h&m:n mallistoa, mutta luoja yksin tietää miltä vuodelta. Se maksoi minulle neljä euroa. Hameena on kevät talvella Seppälän loppuunmyynnistä hankittu musta hame, jolle jäi hintaa monen alennuskierroksen jälkeen vaivaiset 2,5 euroa. Parikan punaiset Belle korkkarit on hankittu nettikirpparilta ja kustansi posteineen 165e. Laukun ostin vähän yli viikko sitten h&m:lta, joten niitä saattaa vielä jossain liikkeessä ollakin. Hinta taisi olla 9,90e. Kokonaisuuden kruunaa punainen huulipuna, joka varmasti piristää synkemmänkin maanantain. 

No en ehkä lähtisi päiväkahville kaupungille tässä asussa, mutta illalla voisin lähteä ravintolaan syömään. Maanantain asun ei todellakaan tarvitse olla harmaa tai tylsä. Kukaan ei kiellä laittamasta korkkareita ja nauttimaan elämästä maanantaisin. Meihin on vaan iskostunut syvään ajatus arjen ja juhlan erosta. Ja hyvä niin, koska aina ei voi toki olla juhlaa. Silti rohkaisen teitä nauttimaan myös ihanista asioista arkisin. Elämä on liian lyhyt odottamiseen ja kauniiden asioiden panttaamiseen. Joskus voi ihan vaan omaksi ilokseen istua punaiset Parikat jalassa ja juoda kauneimmasta kahvikupista kahvia. Näin voi maanantaikin olla edes hetken juhlaa.    

 

DSC_0013[1].jpg

DSC_0021[1].jpg

DSC_0023[1].jpg

DSC_0008[1].jpg

DSC_0009[1].jpg

DSC_0016[1].jpg

DSC_0012[1].jpg

P.s Nyt se sitten kävi ensimmäisen kerran…kirjoitin pitkän postauksen ja se hävisi loppusuoralla. Harmitti vietävästi, kun olin pitkään hionut tekstiä. No opinpa tallentamaan välissä. Tässä siis lyhempi versio siitä, mitä piti sanomani. Tiivistettynä: ”Piristäkää arkea aina kun voitte.” 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *