Markettivaatteet, kauhistusko?

Heipä hei ja anteeksi pitkä viikon mittainen blogitauko! En vaan yksinkertaisesti ehtinyt viime viikolla laisinkaan paneutua blogijuttuihin. Enkä viitsinyt sitten kyhätä jotain puolihätäistä juttua, vaan päätin reilusti pitää tauon ja palata blogin ääreen, kun olisi aikaa ja inspistä enemmän.

Tänään ajattelin kirjoitella hieman markettivaatteista, jotka ovat monelle muotitietoiselle kauhistus. Eikä nuo nyt itsellenikään kaikista inspiroivimpia vaatteita ole mielenkiintoista pukeutumista ajatellen. Kuitenkin olen siellä tehnyt myös löytöjä, joten ehkä ei kannata heittää kirvestä kaivoon ihan kokonaan. Marketit ovat nykyään täynnä kivaa perusvaatetta ja jotkut kaupat ovat tehneet sopimuksia ihan hyvienkin merkkien kanssa kuten esim. Nanson kanssa nyt jonkun mainitakseni.

Marketissa asioimiseen vaatepuolella pätee itselläni ihan samat säännöt, kuin missä tahansa vaateostoksilla ollessani. Katson aina vaatteen materiaalitiedot ja pohdin onko tuotteelle oikeasti käyttöä. Pyrin siis olemaan hullaantumatta halvoista hinnoista yhtään sen enempää, kuin kirppareillakaan. Turha on marketistakaan kantaa kotiin vaatetta, jolla ei ole käyttöä tai joka menee pilalle lyhyen käytön jälkeen.

Marketeissa valikoimaa voi olla paljon ja haastavaksi hyvän ja käyttökelpoisen vaatteen löytämisen tekee juuri isot vaaterekit, jotka ovat täynnä tavaraa. Vaatevalikoima vaihtuu myös nopeasti ja hyvät löydöt saattavat olla tungettuna johonkin jättirekkiin monen erilaisen tuotteen sekaan. Sellainen ei aina houkuta penkomispuuhiin. Itse käyn kuitenkin hanakasti kiinni juuri alennusrekkeihin, jossa on paljon sekalaisen näköistä kamaa. Juuri sellaisen keskeltä olen tehnyt parhaat markettilöytöni. Tämä vaatii siis viitseliäisyyttä ja päättäväisyyttä.

Näissä kuvissa on yksi lempi markettilöytöni. Se on ihan basic farkkumekko, mutta juuri sellaisia löytöjä marketeista voi tehdäkin. Kovin erikoisia vaatteitahan sieltä ei kannata lähteä etsimään. Tällaiselle mekolle on kuitenkin paljon käyttöä. Sen malli on tuollaine paitamekkomainen, joten se ei mene oikeastaan koskaan muodista pois. Sen voi pukea ja asustaa monella eri tavalla ja omani on vielä paksumpaa farkkua, joten se on kestävä. Itse laitan usein tuon punosvyön mekon kanssa, jotta saan vähän vyötäröä esiin. Koska olen lyhyt ja tiimalasin muotoinen, ei suorat pötköt imartele vartalotyyppiäni. Ei mekko kyllä pahannäköinen ole ilman vyötä ja joskus pidän sitä toki niinkin.

Löysin mekon kerran Anttilasta alennusmyynnistä (-70%) ja se on merkkiä Nulu. Tällä merkillä on Anttilassa kivan näköisiä ja ihan laadukkaan oloisia vaatteita ja omistan myös ihanan puuvillaisen (100%) vihreän kesäpuseron Nululta. Hyvin ovat kestäneet käyttöä ja pesua, joten hinta- laatusuhde on kohdallaan. Kannattaa siis tsekata tämä merkki, jos sattuu Anttilassa pyörimään.

farkkumekko 1.jpg

farkkumekko 2.jpg

farkkumekko 3.jpg

farkkumekko 4.jpg

farkkumekko 5.jpg

farkkumekko 6.jpg

Farkkumekko: Nulu (Anttila)

Laukku: Guess (synttärilahja)

Kengät: Ellos

Vyö: kirpparilta

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *