Mekkomania

Järkyttävän kylmää tiistaita! Eipä ole tällaisia pakkasia ollut aikoihin Suomessa. Muistelen kyllä, että lapsuuden talvina oli useinkin tosi kylmää ja pakkaset paukkuivat kolmessakympissä. Viime talvena päästiin täällä Etelä-Suomessa hädin tuskin kymmeneen pakkasasteeseen ja sitäkin ehkä muutaman kerran. En siis yhtään ihmettele, että tuntuu kylmältä, kun ylitetään tuo kaksikymmentä astetta. Puhumattakaan kuinka hankalaa on miettiä pukeutuminen ja auton käyttö. Näin sitä unohtaa nopeasti pohjoisen kylmät talvet, kun on muutaman vuoden ajan ihmetelty enemmän Keski-Eurooppalaista talvea.

Toki tuolla ulkona selviää vallan mainiosti, kun pukee oikeanlaiset varustukset päälleen. Ainoa ongelma on se, miten tönköltä tuntuu useampi kerros ja kuinka äkkiä tulee kuuma esim. kaupassa niiden kaikkien kerrosten kanssa. Toisaalta kauhulla katselen tällaisena täti-ihmisenä noita teinejä, jotka nilkat paljaina kevyin varustuksin kulkevat tuolla ulkosalla. Muoti on kivaa, mutta näillä keleillä on pakko laittaa käytännöllisyys ensisijalle. Ainakin minun on laitettava. Onko tämä nyt sitä keski-ikäistymistä vai mitä, mutta en ole valmis itseäni palelluttamaan…

Lupasin jo aikoja sitten esitellä joulukuisen Helsingin reissuni löytöjä ja yhden postauksen teinkin Ivana Helsinki löydöistäni. Muuta en sitten ehtinytkään esitellä. Tässä samassa postauksessa lunastan myös lupaukseni mekkopostauksista, joten tässä olisi nyt ihana kimonohihainen mekko Helsingin Indiskasta. Piipahdan aina Helsinkivisiiteillä Indiskassa. En suinkaan tykkää läheskään kaikesta, mitä siellä myydään, mutta aina joskus teen ihania mekkolöytöjä. Itselläni on intohimo kaikenlaisiin mekkoihin. Erityisesti rakastan vintagemekkoja, mutta myös ketjutuotanto kelpaa, kunhan mekkossa on jotain erityistä, kuten kuosi tai leikkaus. Tässä on kaunis kuosi ja hiemen erityinen tuo malli. Se on myös mukava päällä, joten kotiinhan tuo lähti silloin joulukuun alussa veronpalautushuumassa. Käytössäkin se on jo ollut, sillä töissä oli kaikenlaisia juhlia joulukuussa, johon sopivat tällaiset mekot vallan mainiosti.

Muutenkin minusta on kuoriutunut sellainen mekonkäyttäjä, että päälleni valikoituu nykyään useinmiten mekko. Onneksi työpaikkani on sellainen, että sinne juuri sopivat erilaiset mekot. Ennen pidin töissä konservatiivisesti jakkupukua, mutta nyt olen luopunut siitä lähes kokonaan. Vain ihan virallisimpiin tilanteisiin saatan enää laittaa jakun. Nuo mekot ovat yleensä kauniita, siistejä ja käytännöllisiä. Niillä saa helposti vaihtelua omaan pukeutumiseen. Olen myös viimein löytänyt paremmin oman tyylini, johon sopivat juuri ihanat erilaiset mekot. Olen ihan yllättänyt, kuinka paljon olen onnistunut käyttämään tämän syksyn aikana mekkoja ja hameita sen sijasta, että ottaisin aina sen helpoimman vaihtoehdon eli perushousut ja paidan. Olen suorastaan ollut allerginen tuolle vaihtoehdolle ja siksi nauttinut mahdollisuudesta pukeutua kauniisiin mekkoihin.

Palataan vielä mekkoasioissa tällä viikolla uudestaan ja muistakaa laittaa kunnolla päälle, kun kaivaudutte kotikoloistanne ulos!  

kimono 1.jpg

kimono 2.jpg

kimono 3.jpg

kimono 4.jpg

kimono 5.jpg

kimono 6.jpg

Mekko: Indiska

Kengät: Bianco (kierrätys)

muoti ostokset trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *