Mitä kirppiksiltä tarttuu mukaan tällä hetkellä.

Heipat näin lankalauantaina! Tänään aamusta koitti se hetki, kun tämän sairaslomalaisen oli pakko päästä hetkeksi ulos kodista. Oikeasti en jaksaisi, mutta nyt oli pakko. Päätin suunnata kirppiskierrokselle ja nauttia kiireettömästä tallustelusta ympäri kirppiksiä.

Olen nykyään kovin tarkka, mitä kirppiksiltä saa kotiin ostaa. Ennen kannoin euron toppia tai t-paitaa ajatuksella: ”Kun se oli niin halpa.” Nyt taas mietin tarkkaan mitä haluan/tarvitsen ja niillekin ostoksille on selkeät kriteerit, jotka tulevat tässä:

1. Sopivia Minna Parikan kenkiä saa ostaa, jos koko ja malli ovat oikeat ja hinta satasen pintaan tai mielellään paljon alle.

DSC_1747 (2).JPG

  

2. Vanhaa retro Arabiaa saa ostaa edukkaaseen hintaan. Tämä teemuki maksoi 2e, joten se lähti mukaan. 

DSC_1759 (2).JPG

 

3. Laadukkaita nahkakenkiä saa ostaa, jos merkki on esim. Pertti Palmroth ja ne ovat vielä hyvä kuntoiset. Vanhoista kengistä en kuitenkaan maksa monia kymppejä. Nämä kustansivat 5,50e ja istuivat jalkaan hyvin, joten ne ostin.  

DSC_1763 (2).JPG

 

4. Ihanaa Marimekkoa saa ostaa, jos tuote on sopiva ja käyttökelpoinen. Hyväkuntoisesta Marimekosta olen valmis maksamaan joitakin kymppejä (alle 50e) riippuen tuotteesta. Edellinen Marimekko-ostos oli hedelmäkori paitapusero 8e ja nyt tämä ihana kevättakki (jonka tarpeessa olin) 40e. Kummatkin ihan käyttämättömän näköisiä.

DSC_1765 (2).JPG

 

5. Aivan ihanat Swedish Hasbeenit ovat myös ostoslistallani. Nämä mustat ostin joskus nettikirppikseltä ja yhdet ruskeat ovat tulossa. Hinta pitää olla alle 80 euroa. Nämä mustat ovat lähes käyttämättömät ja maksoivat 75e. Ne ruskeat ovat taas enemmän käytetyt, joten ne olivat vain 30e. Jotkut kirkkaan väriset kelpuuttaisin vielä kokoelmaani.

DSC_1767 (2).JPG

Mitä muuta vielä voisin ostaa, jos tulisi sopivia vastaan? 1. Kaisu Heikkilän mekkoja -60 ja 70-luvulta. 2. Neuletakkeja aidoista materiaaleista. 3. Ivana Helsinkiä. 4. Poola Katarynan lintukuosia. 5. Lola Ramonan kenkiä. 

Eli aika nirso olen nykyään. Olen jonkin aikaa rakentanut sellaista hyvän mielen vaatekaappia itselleni, jossa kaikki asiat ovat itselleni mieluisia ja mielellään laadukkaita. Tällä hetkellä tilanne on hyvä. Käytän lähes kaikkia vaatteitani ja ne ovat oikeasti mieluisia ja itseni näköisiä. Kenkäni ovat kaikki erityisiä, hyvää materiaalia ja miellyttävät jalkaan. En siis enää säilyttele kaapissani, jotain vain muodon vuoksi. En myöskään osta sinne täytettä kuin harkiten. Näin kaappini pysyy kurissa.

Olen vuoden aikana oppinut luopumaan turhasta tavarasta ja kääntänyt kurssini erityisostoksiin. Voin siis aivan hyvin tulla täysin tyhjin käsin kirppiksiltä tai olla ostamatta netistä mitään. Hutiostokset ovat jääneet pikkuhiljaa unholaan ja kaapistani oikeasti löytää vaatteita, kun ne ovat siellä väljästi ja näkyvillä  Ei siis enää ihmettelyä, että onko täällä tällainenkin pusero…

Myös uudet ostokset teen harkiten ja niissä on myös kriteerit. Onneksi uutena tarvitsee ostaa kovin vähän, kun second hand on nykyään laadukasta ja hintataso sellaista, että perustallaajakin pystyy ostoksia tekemään.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa jokaiselle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *